Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 250 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν πέντε αποθήκες πυρομαχικών

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 250 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν πέντε αποθήκες πυρομαχικών
Πέντε αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν κοντά στο Davydov Brod στην περιοχή Kherson, στο Shandrigolovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και σε ένα ναυπηγείο στο Zaporozhye
Σχετικά Άρθρα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή Kherson, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και την πόλη Zaporozhye, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν κοντά στο Davydov Brod στην περιοχή Kherson, στο Shandrigolovo στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και σε ένα ναυπηγείο στο Zaporozhye.

Κτυπήματα υψηλής ακρίβειας

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν να στοχεύουν στρατιωτικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Την περασμένη ημέρα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν να χρησιμοποιούν υψηλής ακρίβειας και μεγάλης εμβέλειας όπλα για να στοχεύουν στρατιωτικά μέσα και ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας», είπε, προσθέτοντας ότι όλοι οι στόχοι είχαν χτυπηθεί.
Οι ουκρανικές ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να διασπάσουν τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή Χερσώνα την περασμένη ημέρα, αλλά τα ρωσικά στρατεύματα στάθηκαν στο ύψος τους, είπε ο Konashenkov.
«Ο εχθρός προσπάθησε να διασπάσει τις ρωσικές άμυνες κοντά στον οικισμό Koshara και Pyatikhatki στην περιοχή Kherson τις τελευταίες 24 ώρες, με την επιχείρηση να περιλαμβάνει έως και τρία τάγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τάγματος αρμάτων μάχης», είπε.
«Τα ρωσικά στρατεύματα στάθηκαν στο έδαφος, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στον εχθρό. Πάνω από 250 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν 11 τανκς, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο πυροβολαρχίες πεδίου καταστράφηκαν», πρόσθεσε.

Drones

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 11 drones και αναχαίτισε οκτώ πυραύλους HIMARS και Olkha στην περιοχή Kherson, δήλωσε ο Αντιστράτηγος.
«Η αεράμυνα κατέρριψε 11 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από τις Nikolskoye, Blagoveshchenka και Andreyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Kuzemovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk, Podgornoye στην περιοχή Zaporozhye, Sukhanovo, Staritsa, Charivnoye, Maxima Gorkogo, στην περιοχή Kuihersonvo».
Σύμφωνα με τον Konashenkov, οκτώ πύραυλοι HIMARS και Olkha αναχαιτίστηκαν κοντά στους οικισμούς Khakovka και Antonovka στην περιοχή Kherson.
Από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει 323 αεροσκάφη, 161 ελικόπτερα, 2.247 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 380 συστήματα πυραύλων, 5.830 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 870 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 3.480 πυροβόλα πεδίου και καθώς και 6.595 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα.
Ρωσικά στρατεύματα εμπόδισαν τις ουκρανικές δυνάμεις να διασχίσουν τον ποταμό Zherebets στην κατεύθυνση Krasny Liman, σημείωσε.
«Στην κατεύθυνση Krasny Liman, τα ρωσικά στρατεύματα εμπόδισαν τον εχθρό να διασχίσει τον ποταμό Zherebets κοντά στους οικισμούς Stelmakhovka και Makeyevka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk και τον οικισμό Yampolovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης