Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλυπτική ισραηλινή μελέτη: Πολύ ανησυχητικές διαταραχές στην έμμηνο ρύση των γυναικών, μετά από εμβολιασμό για Covid

Αποκαλυπτική ισραηλινή μελέτη: Πολύ ανησυχητικές διαταραχές στην έμμηνο ρύση των γυναικών, μετά από εμβολιασμό για Covid
Αμερικανίδα γυναικολόγος χαρακτηρίζει εξόχως ανησυχητικά τα ευρήματα της ισραηλινής μελέτης
Σχετικά Άρθρα

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του Ισραήλ, που δείχνουν ότι αρκετές γυναίκες παρουσίασαν διαταραχές της εμμήνου ρύσεως για περισσότερους από 12 μήνες μετά τη λήψη εμβολίου για τον Covid, εγείρουν έντονες ανησυχίες, σύμφωνα με τη Dr. Shelly Cole, μαιευτήρα-γυναικολόγο στο Τέξας.
«Η εξέταση των ισραηλινών δεδομένων είναι πολύ ανησυχητική», είπε η Cole στον ιστότοπο The Epoch Times.
Από τις 282 γυναίκες που ανέφεραν ανωμαλία της εμμήνου ρύσεως μετά τον εμβολιασμό, οι 88 αναφορές περιείχαν πληροφορίες για τη διάρκεια της πάθησης.
Και από τις 88 αναφορές, οι 83 αποκάλυψαν ότι τα προβλήματα εμμήνου ρύσεως διήρκεσαν πάνω από μία εβδομάδα.
Μερικά από τα προβλήματα των γυναικών δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.
Όλες οι αναφορές εκτός από μία ήταν από ενήλικες γυναίκες.

Πολύμηνες διαταραχές

Η αναφορά ενός παιδιού περιελάμβανε μια διαταραχή που διήρκεσε από έναν έως έξι μήνες.
Από τις άλλες 82 αναφορές, 11 είπταν ότι η κατάστασή τους διήρκεσε από μία εβδομάδα έως ένα μήνα, 42 πως διήρκεσε από έναν έως έξι μήνες, 22 ότι υπέφεραν για έξι έως 12 μήνες και επτά πως η κακουχία είχε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός χρόνου.
Οι αναφορές ήταν από γυναίκες που έλαβαν εμβόλια Pfizer ή Moderna για τον Covid.
Οι αναφορές υποβλήθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2021 και Μαΐου 2022.
anafores.png


Συμπεριέλαβαν και άνδρες!

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων εμμήνου ρύσεως είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρεται στο σύστημα παρενεργειών.
Πολλές γυναίκες μπορεί να πίστευαν ότι η κατάστασή τους δεν σχετιζόταν με το εμβόλιο, πως δεν γνώριζαν το σύστημα αναφοράς ή ότι δεν τις ενθάρρυναν οι γιατροί τους να υποβάλουν αναφορά.
Η Cole ανέφερε ότι δεν την εξέπληξε το γεγονός πως οι γυναίκες διαμαρτυρήθηκαν για ακανόνιστη έμμηνο ρύση, συμπεριλαμβανομένης της μη φυσιολογικής αιμορραγίας μετά τον εμβολιασμό.
Το είδε «καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας» στην κλινική της και συζήτησε το θέμα με άλλους γιατρούς.
Σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ παρουσίαζε χαμηλότερο κίνδυνο εμμηνορροϊκής ανωμαλίας από αυτό που έδειξαν οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, δύο μήνες μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.
Το υπουργείο Υγείας χρησιμοποίησε τις συνολικές δόσεις του εμβολίου που χορηγήθηκαν από τη στιγμή που τα εμβόλια καθαρίστηκαν —πάνω από 18 εκατομμύρια— ως παρονομαστή για τον υπολογισμό του κινδύνου ανεπιθύμητων ενεργειών.
Οι δόσεις εκκαθαρίστηκαν στα τέλη του 2020, αλλά το νέο σύστημα αναφοράς δεν κυκλοφόρησε παρά τον Δεκέμβριο του 2021.
«Πήραν τους 18 μήνες δόσεων του εμβολιασμού Pfizer και εξέτασαν τις παρενέργειες μόνο για έξι μήνες», είπε η Cole.
«Λοιπόν πώς μπορεί αυτό να ισχύει έστω και εξ αποστάσεως;»
Αυτό ελαχιστοποίησε τους υπολογισμένους κινδύνους των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως.
Και συμπεριέλαβαν δόσεις που δόθηκαν στους άνδρες κατά τον υπολογισμό των κινδύνων παρά το γεγονός ότι οι άνδρες δεν έχουν έμμηνο ρύση.
«Ελαχιστοποίησαν την έμμηνο ρύση, ενσωματώνοντας τους άνδρες στα δεδομένα», είπε η Cole.
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας δεν απάντησε στο αίτημα των The Epoch Times για σχολιασμό.
menstrual.JPG

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης