Διεθνή

Προειδοποίηση Musk: Η Ρωσία μπορεί να σκοτώσει το Starlink στην Ουκρανία, δεν μπορώ να χρηματοδοτώ το σύστημα επ' αόριστον

Προειδοποίηση Musk:  Η Ρωσία μπορεί να σκοτώσει το Starlink στην Ουκρανία, δεν μπορώ να χρηματοδοτώ το σύστημα επ' αόριστον
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του SpaceX δεν έχει την πολυτέλεια να συνεχίσει να πληρώνει για τη λειτουργία του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών Starlink στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk, δεν αποκλείει ότι το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών Starlink μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί στην Ουκρανία.
«Η Ρωσία προσπαθεί ενεργά να σκοτώσει το Starlink. Για να το προστατεύσει, το SpaceX έχει εκτρέψει τεράστιους πόρους προς την άμυνα.
Ακόμα κι έτσι, το Starlink μπορεί ακόμα να πεθάνει», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας ότι το Starlink είναι το μόνο σύστημα επικοινωνίας που εξακολουθεί να λειτουργεί.
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του SpaceX δεν έχει την πολυτέλεια να συνεχίσει να πληρώνει για τη λειτουργία του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών Starlink στην Ουκρανία.
«Η SpaceX δεν ζητά να ανακτήσει τα προηγούμενα έξοδα, αλλά επίσης δεν μπορεί να χρηματοδοτεί το υπάρχον σύστημα επ' αόριστον και να στείλει πολλές χιλιάδες ακόμη τερματικά που έχουν χρήση δεδομένων έως και 100 φορές μεγαλύτερη από τα τυπικά νοικοκυριά. Αυτό είναι παράλογο», είπε ο Musk.

Η ειδοποίηση στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Νωρίτερα, το CNN έλαβε αντίγραφο μιας επιστολής στην οποία η SpaceX ειδοποιούσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ότι θα σταματήσει να πληρώνει για τη λειτουργία του συστήματος Starlink στην Ουκρανία και ότι δεν σχεδιάζει να παρέχει στο Κίεβο νέα τερματικά επ' αόριστον.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, το μήνυμα περιείχε επίσης αίτημα προς το Πεντάγωνο για πληρωμή για την προμήθεια πρόσθετων τερματικών Starlink στο Κίεβο, καθώς και για τις υπηρεσίες του συστήματος που παρέχονται στις ουκρανικές αρχές και τον στρατό.
Το κόστος των συνεχών υπηρεσιών θα ανέλθει σε 124 εκατομμύρια δολάρια για το υπόλοιπο του 2022, ανέφερε το CNN.

Τι λένε οι Ουκρανοί και το άσεμνο σχόλιο

Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, υποσχέθηκε να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του συστήματος δορυφορικών επικοινωνιών Starlink.
Ο Musk επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι η SpaceX δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει για το έργο του Starlink στην Ουκρανία επ' αόριστον.
Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι η απόφαση λήφθηκε αφού ο εκτελών χρέη πρέσβη της Ουκρανίας στο Βερολίνο, Andriy Melnyk, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του αυτή την εβδομάδα, τον έβρισε χρησιμοποιώντας μια άσεμνη έκφραση στα αγγλικά.
«Ακολουθούμε απλώς τις συμβουλές», έγραψε ο Musk στο Twitter.
«Η επιχείρηση δικαιούται τις δικές της στρατηγικές. Η Ουκρανία θα βρει μια λύση για να διατηρήσει τη λειτουργία της Starlink. Αναμένουμε από την εταιρεία να παρέχει σταθερή σύνδεση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Podolyak στο Twitter.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Musk βοήθησε την Ουκρανία να «επιβιώσει» στις πιο κρίσιμες στιγμές των εχθροπραξιών.
Ο Elon Musk στις 3 Οκτωβρίου στο Twitter μίλησε για το πώς βλέπει τις συνθήκες για ειρήνη στην Ουκρανία.
Ως πρώτο βήμα, ο Musk πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ στα εδάφη που προσαρτήθηκαν πρόσφατα από τη Ρωσία.
Κατά τη γνώμη του, η Κριμαία θα είναι επίσημα μέρος της Ρωσίας και η Ουκρανία μπορεί να λάβει ουδέτερο καθεστώς.
Ο Melnyk, ως απάντηση στη δημοσίευση του επιχειρηματία σχετικά με τις προτάσεις του για επιλογές για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας, δημοσίευσε ένα άσεμνο σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης