Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραηλινή εταιρεία παρουσιάζει το… τρισδιάστατο τεχνητό κρέας ως το μέλλον των τροφίμων

Ισραηλινή εταιρεία παρουσιάζει το… τρισδιάστατο τεχνητό κρέας ως το μέλλον των τροφίμων
Το τεχνητό κρέας και η απομάκρυνση του κρέατος από τη δημόσια διατροφή είναι μια συνεχής υπόμνηση στην ατζέντα του ΟΗΕ εδώ και αρκετά χρόνια

Παρά το ελάχιστο ενδιαφέρον και την πτώση των τιμών των μετοχών, πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προσπαθούν να προωθήσουν πλαστά υποκατάστατα κρέατος σε μια εξαιρετικά περιορισμένη αγορά που δεν τα θέλει.
Το Impossible Burger και το Beyond Meat ήταν οι τελευταίες αποτυχημένες απόπειρες χρήσης πρωτεϊνών σόγιας, φασολιών και μπιζελιού για την προσομοίωση της εμπειρίας του burger, φτάνοντας στο σημείο να συνεργαστούν με franchise ταχυφαγείων όπως τα Burger King και McDonald's για να ακυρωθούν στη συνέχεια.
Το τεχνητό κρέας και η απομάκρυνση του κρέατος από τη δημόσια διατροφή είναι μια συνεχής υπόμνηση στην ατζέντα του ΟΗΕ εδώ και αρκετά χρόνια, με βάση τον ισχυρισμό ότι από την κτηνοτροφία απελευθερώνονται πάρα πολλά αέρια του θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην «κλιματική αλλαγή».

Ο vegan στόχος

Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό το συμπέρασμα, δεδομένου πως η συνολική θερμοκρασία του κόσμου έχει αυξηθεί μόνο λιγότερο από 1 βαθμό Κελσίου τον περασμένο αιώνα σύμφωνα με τους ειδικούς.
Ωστόσο, ο Οργανισμός επιμένει με στόχο έναν πληθυσμό χορτοφάγων έως το 2050.
Η ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat εισέρχεται στον τομέα της Ευρώπης με μια μέθοδο για τρισδιάστατες μπριζόλες που παρασκευάζονται στο εργαστήριο αντί για την τυπική εναλλακτική λύση για burger.
Εκτός από τη διαδικασία που φαίνεται μάλλον γκροτέσκα και αφύσικη, είναι πολύ απίθανο ένα υποκατάστατο πάστας κρέατος να πλησιάσει ποτέ τη γεύση μιας πραγματικής μπριζόλας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης