Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία για τις απεργίες στη Γαλλία - «Παγώνουν» οι πυρηνικοί αντιδραστήρες - Στο στόχαστρο η Totalenergies

Ανησυχία για τις απεργίες στη Γαλλία - «Παγώνουν» οι πυρηνικοί αντιδραστήρες - Στο στόχαστρο η Totalenergies
Αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει καλέσει την Totalenergies να επιληφθεί άμεσα του μισθολογικού ζητήματος, πέντε από τα επτά συνολικά διυλιστήρια της χώρας παραμένουν κλειστά
Σχετικά Άρθρα

Έκδηλη είναι η ανησυχία στη Γαλλία καθώς οι απεργίες των εργαζομένων στα διυλιστήρια συνεχίζονται. Η εταιρεία ενέργειας της Γαλλίας (EDF) ανακοίνωσε ότι «παγώνει» η επανεκκίνηση πέντε πυρηνικών αντιδραστήρων, ενώ η απεργία των βενζινοπωλών παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη (19/10/2022) σε τουλάχιστον πέντε διυλιστήρια της χώρας.
Πιο αναλυτικά, η EDF ενημέρωσε στον ιστότοπό της ότι αναστέλλεται η λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων «Cattenom 1, Cruas 2 και 3, Saint-Alban 2 και Tricastin 3». Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές που μίλησαν στη Le Figaro, η κίνηση περί αναστολής της λειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων αποσκοπεί στο να ασκήσει πίεση στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις των εταιρειών του ενεργειακού κλάδου και ειδικότερα της EDF.
Η πρώτη συνάντηση της EDF με τους απεργούς έχει ήδη προγραμματιστεί για την Τρίτη (18/10/2022).

Στο στόχαστρο η Totalenergies

Αν και η γαλλική κυβέρνηση έχει καλέσει την Totalenergies να επιληφθεί άμεσα του μισθολογικού ζητήματος, πέντε από τα επτά συνολικά διυλιστήρια της χώρας παραμένουν κλειστά, την ώρα που ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρωτοφανές, κατασκοπευτικό σκάνδαλο.
Με τους εργάτες της στους δρόμους, πληροφορίες θέλουν την Totalenergies να αντιμετωπίζει δίωξη για «συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου», για φερόμενη βοήθεια στα ρωσικά αεροπλάνα που βομβάρδισαν την Ουκρανία, μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι ΜΚΟ Darwin Climax Coalition και Razom We Stand .

Βελτιωμένη εικόνα στα πρατήρια

Εν τω μεταξύ, βελτιωμένη εικόνα παρουσιάσουν οι ελλείψεις στα αποθέματα καυσίμων των πρατηρίων της Γαλλίας για το Σάββατο (15/10/2022), εν μέσω της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων στα διυλιστήρια της TotalEnergies, με τους εργαζόμενους να επιμένουν να διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους λόγω του καλπάζοντα πληθωρισμού στη γαλλική οικονομία,
Σύμφωνα με το Bloomberg, η διαθεσιμότητα των καυσίμων σε αρκετά πρατήρια στο Παρίσι έχει αυξηθεί, παρά το ότι το 37% των πρατηρίων στην ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας καταγράφει ελλείψεις σε τουλάχιστον ένα είδος καυσίμου, όταν ο αντίστοιχος εθνικός μέσος όρος ανέρχεται στο 28,5%. Η διαθεσιμότητα καταγράφει μικρή άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης