Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Στο τέλος όλοι θα αποδεχθούν τις προσαρτήσεις των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία

Lavrov: Στο τέλος όλοι θα αποδεχθούν τις προσαρτήσεις των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία
Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών για τις προσαρτήσεις των ουκρανικών εδαφών

Οι εταίροι της Ρωσίας στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) κατανοούν την αντικειμενική πραγματικότητα των Δημοκρατιών του Donetsk και του Lugansk, καθώς και των περιοχών Zaporozhye και Kherson που γίνονται μέρος της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov στο Channel One στο περιθώριο της η σύνοδος κορυφής της ΚΑΚ που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν η Αστάνα συζήτησε την ένταξη των αντίστοιχων εδαφών στη Ρωσία με βάση τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων, ο κορυφαίος διπλωμάτης είπε ότι η Μόσχα ενημέρωσε όλους τους εταίρους κατά την προετοιμασία για την ψηφοφορία και τα δημοψηφίσματα.
«Δεν υποβλήθηκαν ερωτήσεις.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα», είπε ο Lavrov σε σχόλιο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τα δημοψηφίσματα

Δημοψηφίσματα για την ένταξη στη Ρωσία διεξήχθησαν στις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Lugansk, καθώς και στις περιοχές Zaporozhye και Kherson από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού ψήφισε υπέρ του να γίνει μέρος της Ρωσίας. Η τελετή υπογραφής συμφωνιών για την ένταξη των περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα St. George Hall του Μεγάλου Παλατιού του Κρεμλίνου.
Στις 4 Οκτωβρίου, ο Putin υπέγραψε νόμους για την επικύρωση των συνθηκών για την ένταξη των προαναφερθέντων εδαφών στη Ρωσία.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης