Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκή επιταγή Truss στον Hunt (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Χρειάζεται σταθερότητα, φόροι θα αυξηθούν

Λευκή επιταγή Truss στον Hunt (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Χρειάζεται σταθερότητα, φόροι θα αυξηθούν
Η Truss χρειάζεται χρόνο, θα κριθεί στις εκλογές του 2024 υποστήριξε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Μ. Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Μ. Βρετανία και η βρετανική οικονομία χρειάζονται σταθερότητα αυτή τη στιγμή διατύπωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Jeremy Hunt ύστερα από την χθεσινή αποπομπή του Kwasi Kwarteng και τις συνεχείς ανατροπές στην οικονομική πολιτική της πρωθυπουργού Liz Truss.
Όπως είπε μιλώντας στο BBC ο Hunt, η Truss χρειάζεται χρόνο και θα κριθεί στις επόμενες εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2024, σημειώνοντας πάντως πως παρά τις προσδοκίες πολλών Βρετανών, κάποιοι φόροι θα αυξηθούν.
«Εάν πρέπει να χρηματοδοτήσουμε το Σύστημα Υγείας και τις δημόσιες υπηρεσίες, και παράλληλα να κρατήσουμε τους φόρους χαμηλά, προκύπτει ένα οικονομικό παράδοξο» επισήμανε ο Hunt, ο οποίος υποστήριξε πως ο δρόμος που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από τον προκάτοχο του αλλά και από την Truss δεν ήταν σωστός και για αυτό, όπως είπε, «είναι σε αυτήν την θέση τώρα».
Μάλιστα υποστήριξε ότι πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής απέναντι στους Βρετανούς, σημειώνοντας πως πρέπει να ληφθούν κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις όσον αφορά τις δαπάνες.

Πλήρης εξουσιοδότηση

Σύμφωνα με τον Hunt, έχει λάβει εξουσιοδότηση από την Truss για να προβεί σε περαιτέρω αλλαγές στο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησής της.
Ερωτηθείς εάν έχει λευκή επιταγή και μπορεί να αλλάξει περαιτέρω στοιχεία επί των φορολογικών περικοπών, ο Hunt απάντησε θετικά.
Όπως είπε, η Βρετανία χρειάζεται σταθερότητα ενώ σημείωσε ότι η Truss χρειάζεται χρόνο, αναφέροντας πως οι επιδόσεις της κυβέρνησης της θα κριθούν στις βουλευτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.
«Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται τώρα σταθερότητα.
Είναι πρωθυπουργός για λιγότερο από πέντε εβδομάδες.
Θα πω απλώς αυτό, ότι πιστεύω πως θα κριθεί σε εκλογές.
Όταν κριθούμε σε γενικές εκλογές, θα κριθούμε από το έργο μας τους επόμενους 18 μήνες πολύ περισσότερο από αυτό που συνέβη τις τελευταίες 18 μέρες» υπογράμμισε ο Hunt, ο οποίος ανέφερε πως η Truss «ακούει και μαθαίνει».

Κρατά η κυβέρνηση

Ο Hunt υποστήριξε πως αυτή η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα αγωνιστεί πρωτίστως για όλους εκείνους τους Βρετανούς που δίνουν μάχη «επιβίωσης».
«Καθώς θα λαμβάνουμε αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις για τις δαπάνες, τις πολύ δύσκολες αποφάσεις για τη φορολογία, θα σκεφτόμαστε όλες εκείνες τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Hunt, ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκαλύψεις για το ποιο είναι το πλάνο του για την αύξηση φόρων και μείωση δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης