Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω φόβων για ύφεση και πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Στο -2,35% ο S&P 500, ο Nasdaq -3%

Ισχυρή πτώση στη Wall, λόγω φόβων για ύφεση και πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Στο -2,35% ο S&P 500, ο Nasdaq -3%
Aνοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς το 10ετές σημείωσε άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 4%
Με πτώση έκλεισε σήμερα Παρασκευή 14/10 η Wall Street, καθώς τα δεδομένα, που υποδεικνύουν αυξανόμενες προσδοκίες για υψηλότερο πληθωρισμό, προκάλεσαν περαιτέρω ανησυχία στους επενδυτές σχετικά με τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve, βυθίζοντας, παράλληλα, τον τεχνολογικό κλάδο.
Σε επίπεδο εβδομάδας, μόνο ο Dow κράτησε τα κέρδη του στο 1,1%, ενώ ο S&P 500 έχασε 1,5% και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 3,1%.
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διολίσθησε σήμερα 14/10 κατά 1,33%, στις 29.639 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -2,35%, στις 3.583 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε επίσης πτώση -3,08%, στις 10.321 μονάδες
wall_klisimo_17.JPG

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+2,3%) και UnitedHealth (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των American Express (-3%) και Chevron (-2,9%).
Παράλληλα, η UnitedHealth γνωστοποίησε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 5,79 δολ. και τα έσοδα στα 80,89 δις. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 5,43 δολ. και έσοδα στα 5,43 δολ.

Στα επιχειρηματικά, η Morgan Stanley ανέφερε την Παρασκευή 14/10 πτώση 30% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς η επιβράδυνση των παγκόσμιων συναλλαγών έπληξε τον βασικό κλάδο της επενδυτικής τράπεζας, οδηγώντας τις μετοχές της να πέφτουν 3,3% πριν το καμπανάκι της έναρξη.
Χαμηλότερα επίσης διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της JP Morgan Chase, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μείωσε τη διάθεση για συμφωνίες και επηρέασε τον επενδυτικό τραπεζικό κλάδο.
Πτώση κερδών ανακοίνωσε και η Wells Fargo & Co για το γ' τρίμηνο καθώς η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της για τον πιθανό αντίκτυπο από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες
Πτώση κερδών κατά 25% ανακοίνωσε και η Citigroup Inc. για το γ' τρίμηνο καθώς οι δραστηριότητες της στην επενδυτική τραπεζική συνεχίζουν να γνωρίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο από την "καθίζηση" στις νέες επιχειρηματικές συμφωνίες καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται.

Σε ό,τι αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, στο ίδιο επίπεδο με τον περασμένο μήνα παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο 2022, μετά από άνοδο 0,4% τον Αύγουστο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 0,2%.
Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 0,1%, μετά από πτώση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.
1_212.jpg

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά για άλλη μια μέρα ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς το 10ετές σημείωσε άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 4% και το 2ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,50%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 0,9722 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 3,9% στα 85,61 δολ. και η τιμή χρυσού υποχώρησε 1,7% στα 1.648 δολ./oz.
Στην εβδομάδα, πετρέλαιο και χρυσός «βούλιαξαν» 8% και 3,5%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης