Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Έως τον Ιούλιο 2023 θα έχει επισκευαστεί η γέφυρα της Κριμαίας

Ρωσία: Έως τον Ιούλιο 2023 θα έχει επισκευαστεί η γέφυρα της Κριμαίας
Έως τον Ιούλιο υπολογίζεται να έχει επισκευαστεί η γέφυρα της Κριμαίας
Την επισκευή της γέφυρας της Κριμαίας έως την 1η Ιουλίου 2023, διέταξε η Μόσχα, όπως γνωστοποίησε σήμερα 14/10.
Υπενθυμίζεται πως η γέφυρα καταστράφηκε εν μέρει από μια έκρηξη που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο 8/7 για την οποία η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο.
Η κυβέρνηση "ορίζει προθεσμία για το τέλος των κρατικών συμβολαίων για την εκτέλεση των εργασιών την 1η Ιουλίου 2023", αναφέρει ένα διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin.
Η γέφυρα της Κριμαίας, σύμβολο της προσάρτησης της ομώνυμης ουκρανικής χερσονήσου και κρίσιμης σημασίας για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία, καταστράφηκε εν μέρει από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό, σύμφωνα με τη Μόσχα.
Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) δήλωσαν πως αυτή η "τρομοκρατική επίθεση" οργανώθηκε από τις ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζοντας πως ένας πράκτορας του Κιέβου συντόνισε τη μεταφορά των εκρηκτικών διά μέσου πολλών χωρών και ήταν σε επαφή με διάφορους ενδιάμεσους.
Σε αντίποινα η Ρωσία εξαπέλυσε τη Δευτέρα και την Τρίτη μαζικούς βομβαρδισμούς σε όλη την Ουκρανία, θέτοντας κυρίως στο στόχαστρο μη στρατιωτικές ενεργειακές υποδομές, που προκάλεσαν πολλές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.
Την Τετάρτη 12/10, η FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε οκτώ ανθρώπους --πέντε Ρώσους και "τρεις Ουκρανούς και Αρμένιους πολίτες"-- που φέρονται ότι συμμετείχαν στην επίθεση αυτή.
Η οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει επαναληφθεί ωστόσο εν μέρει εδώ και αρκετές ημέρες στη γέφυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης