Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW μετακινεί την παραγωγή του ηλεκτρικού Mini από τη Βρετανία στην Κίνα

Η BMW μετακινεί την παραγωγή του ηλεκτρικού Mini από τη Βρετανία στην Κίνα
Η BMW μετακινεί την παραγωγή του ηλεκτρικού Mini στην Κίνα

Η BMW είναι έτοιμη να καταργήσει όλη τη παραγωγή του βραβευμένου ηλεκτρικού Mini στη Βρετανία και να τη μεταφέρει στην Κίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι «The Times».
Η απόφαση αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα στις ελπίδες ότι η Βρετανία θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος κόμβος για την κατασκευή οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει 40.000 ηλεκτρικά Mini το χρόνο στο εργοστάσιό της στο Cowley, στα περίχωρα της Οξφόρδης. Η παραγωγή θα ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.
«Είναι άλλο ένα χτύπημα στις αξιώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνει ηγέτης στην παγκόσμια κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μετά την απόφαση της Honda να εγκαταλείψει τη Βρετανία λίγο μετά την απόφαση να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να τερματίσει τα σχέδια για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων για την ευρωπαϊκή αγορά στο εργοστάσιό της στο Σουίντον, μετέφερε την παραγωγή πίσω στην Ιαπωνία και έκλεισε το εργοστάσιο με την απώλεια περισσότερων από 3.000 θέσεων εργασίας.
Η απόφαση της BMW έρχεται εν μέσω αναφορών ότι το μοναδικό προγραμματισμένο εργοστάσιο μπαταριών μεγάλης κλίμακας στη Βρετανία, που κατασκευάζεται από την Britishvolt στη βορειοανατολική Αγγλία, θα καταρρεύσει εάν δεν λάβει πακέτο διάσωσης 200 εκατ. Λιρών», σχολιάζει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης