Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όταν η Margaret Thatcher προειδοποιούσε για τον Vladimir Putin το 2000 - Τα προφητικά λόγια που έγιναν viral

Όταν η Margaret Thatcher προειδοποιούσε για τον Vladimir Putin το 2000 - Τα προφητικά λόγια που έγιναν viral
Ο Ρώσος πρόεδρος λίγους μήνες πριν είχε έρθει στην εξουσία και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ομιλία της είχε αναφερθεί στο πρόσωπό του με τα χειρότερα λόγια

Viral έχει γίνει στο διαδίκτυο μια ομιλία της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία το 2000 προειδοποιούσε για τον Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος λίγους μήνες πριν είχε έρθει στην εξουσία και η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ομιλία της είχε αναφερθεί στο πρόσωπό του με τα χειρότερα λόγια.
Αφορμή ήταν η βύθιση του υποβρύχιου «Κουρσκ» τον Αύγουστο του ίδιου έτους, με τη Margaret Thatcher να λέει για τον Putin, μεταξύ άλλων, πως, όσο και να τον κοιτούσε, δεν έβλεπε «ίχνος ανθρωπιάς» πάνω του.
«Εχουμε τώρα τον νέο (πρόεδρο), κύριο Putin. Κοιτάζω τις φωτογραφίες του και ψάχνω να βρω ίχνος ανθρωπιάς (γελάει το κοινό). Θα έπρεπε μέσα σε λίγες εβδομάδες να γνωρίζω καλύτερα.
Πρόσφατα είχαν την τραγωδία με το υποβρύχιο.
Έχει ενδιαφέρον το τι έγινε. Μαζευτήκαμε δυτικοί ηγέτες και αποφασίσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε άμεσα για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές στο υποβρύχιο. Και το ενδιαφέρον είναι ότι ο νέος ηγέτης της ΕΣΣΔ δεν έδρασε αμέσως. Δεν προσπάθησε να εμπλέξει άλλους. Δεν ξέραμε πώς να πράξουμε. Αυτό ήταν πολύ αποκαλυπτικό. Έδειχνε ότι δεν εκτιμά την ανθρώπινη ζωή όπως εμείς. Η βοήθεια που πήγε, πήγε αργά. Είμαι ανακουφισμένη που ο Putin έλαβε την κριτική γι’ αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε», είχε αναφέρει η Margaret Thatcher.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης