Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση στη Wall, οι επενδυτές σταθμίζουν τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών - Στο -2% ο S&P 500, ο Nasdaq -2,5%

Ισχυρή πτώση στη Wall, οι επενδυτές σταθμίζουν τα αποτελέσματα των μεγάλων τραπεζών - Στο -2% ο S&P 500, ο Nasdaq -2,5%
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν σήμερα 14/10 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street, η οποία αντίστρεψε το κλίμα, παρά το αρχικό σοκ που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Πτώση σημειώνει σήμερα Παρασκευή 14/10 η Wall Street, έπειτα από το χθεσινό εντυπωσιακό ενδοσυνεδριακό comeback, κατά τη διάρκεια του οποίου οι αρχικές απώλειες έδωσαν τη σκυτάλη σε υψηλά κέρδη.
Το κλίμα, λοιπόν, αντιστράφηκε για άλλη μία φορά, με τους επενδυτές να σταθμίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα των τραπεζικών κολοσσών, με τα οποία ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των εκθέσεων για τα κέρδη του γ' τριμήνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, μιλώντας σε συνέδριο του κλάδου στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιος εάν η Fed επιτύχει ήπια προσγείωση... αλλά θα μπορούσε.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εναλλακτικές λύσεις θα ήταν μια ήπια ή μια σοβαρή ύφεση.
«Σε μια σκληρή ύφεση, θα μπορούσατε να περιμένετε ότι η αγορά θα πέσει άλλο ένα 20% με 30%».
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πέφτει -1,11%, στις 29.704 μονάδες. 
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει πτώση -1,94%, στις 3.598 μονάδες 
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει επίσης πτώση -2,5%, στις 10.383 μονάδες 
φδσα_18.JPG

Στα επιχειρηματικά, η Morgan Stanley ανέφερε την Παρασκευή 14/10 πτώση 30% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών καθώς η επιβράδυνση των παγκόσμιων συναλλαγών έπληξε τον βασικό κλάδο της επενδυτικής τράπεζας, οδηγώντας τις μετοχές της να πέφτουν 3,3% πριν το καμπανάκι της έναρξη.
Χαμηλότερα επίσης διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της JP Morgan Chase, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μείωσε τη διάθεση για συμφωνίες και επηρέασε τον επενδυτικό τραπεζικό κλάδο.
Πτώση κερδών ανακοίνωσε και η Wells Fargo & Co για το γ' τρίμηνο καθώς η τράπεζα αύξησε τις προβλέψεις της για τον πιθανό αντίκτυπο από την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες
Πτώση κερδών κατά 25% ανακοίνωσε και η Citigroup Inc. για το γ' τρίμηνο καθώς οι δραστηριότητες της στην επενδυτική τραπεζική συνεχίζουν να γνωρίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο από την "καθίζηση" στις νέες επιχειρηματικές συμφωνίες καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον επιδεινώνεται. 

Στα μάκρο, στο ίδιο επίπεδο με τον περασμένο μήνα παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο 2022, μετά από άνοδο 0,4% τον Αύγουστο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 0,2%.
Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 0,1%, μετά από πτώση 0,1% τον προηγούμενο μήνα.

1_210.jpg
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,973 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βουτάει 8 μονάδες βάσης στο 3,85%.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το ολλανδικό TTF στο -6,7% στα 143 ευρώ.
Απώλειες καταγράφονται στις τιμές του πετρελαίου, με το brent στο -2,42% στα 93,80 δολ. το βαρέλι και το αμερικανικό αργό -3% στα 88,33 δολ. το βαρέλι.

Ανάκαμψη στις ευρωπαϊκές αγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν σήμερα 14/10 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό ράλι στη Wall Street, η οποία αντίστρεψε το κλίμα, παρά το αρχικό σοκ που προκάλεσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης DAX στη Γερμανία διαπραγματεύτηκε στο +0,67% στις 12,437 μονάδες
Ο δείκτης CAC στο Παρίσι έκλεισε στις συναλλαγές στο +0,90%, στις 5,931 μονάδες
Ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο στο +0,70%, στις 20.930 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο +0,12%, στις 6,858 μονάδες
ευρωπη_κλεισιμο_13.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης