Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραβά το χαλί στους Ουκρανούς ο Elon Musk - Στον αέρα το σύστημα των πυραύλων

Τραβά το χαλί στους Ουκρανούς ο Elon Musk - Στον αέρα το σύστημα των πυραύλων
Τα δωρεάν τερματικά διαδικτύου Starlink της SpaceX ήταν ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί ο στρατός της Ουκρανίας σε απευθείας σύνδεση κατά τη διάρκεια του πολέμου
Η SpaceX δεν μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τερματικούς σταθμούς Starlink στην Ουκρανία "επ' αόριστον", μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η εταιρεία διαστημικής εξερεύνησης ζήτησε από το Πεντάγωνο να καλύψει το κόστος.
Τα δωρεάν τερματικά διαδικτύου Starlink της SpaceX ήταν ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί ο στρατός της Ουκρανίας σε απευθείας σύνδεση κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά της Ρωσίας, ακόμη και όταν καταστραφούν οι υποδομές επικοινωνίας.
Την περασμένη εβδομάδα, όμως ο Elon Musk έγραψε στο Twitter ότι η επιχείρηση έχει κοστίσει στη SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής και θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.
Έτσι, σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2022, ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Tesla, δήλωσε ότι η SpaceX δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το υπάρχον σύστημα "επ' αόριστον" και να στείλει αρκετές χιλιάδες ακόμη τερματικά που έχουν υψηλή χρήση δεδομένων.

Τι ανέφερε ο CNN

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του CNN σύμφωνα με το οποίο η SpaceX είπε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει τις υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία.
Το δημοσίευμα επικαλέστηκε έγγραφα που ελήφθησαν από το Πεντάγωνο και ανέφερε ότι η SpaceX ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να πληρώσει για τα τερματικά.
Η επιστολή της SpaceX προς το Πεντάγωνο υποστήριζε ότι η χρήση του Starlink από την Ουκρανία θα μπορούσε να κοστίσει σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN.
Σε ένα ξεχωριστό tweet την Παρασκευή, ο Musk φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι η SpaceX αποχωρεί από την Ουκρανία, απαντώντας σε μια ανάρτηση στο Twitter που αναφερόταν στον Ουκρανό πρέσβη που είπε στον Musk νωρίτερα αυτό το μήνα να "ξεκουμπιστεί".
"Απλώς ακολουθούμε τη σύστασή του", απάντησε ο Musk>

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης