Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Οικονομική επιβράδυνση και πληθωρισμός, κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Lagarde (ΕΚΤ): Οικονομική επιβράδυνση και πληθωρισμός, κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

Η επικεφαλής της ΕΚΤ προανήγγειλε νέες αυξήσεις επιτοκίων κατά τις επόμενες συνεδριάσεις

Σχετικά Άρθρα

Για τους κινδύνους που προκύπτουν για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη, από την οικονομική επιβράδυνση και τον πληθωρισμό που εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους τομείς, προειδοποίησε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde.
«Παρά τις πρόσφατες προσαρμογές, οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνεται ότι εξακολουθούν να τιμολογούν αποτελέσματα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν υπερβολικά αισιόδοξα», δήλωσε η ίδια.
Παράλληλα, προειδοποίησε ότι οι αξιωματούχοι βλέπουν «πρώιμα σημάδια αύξησης του πιστωτικού κινδύνου, γεγονός που απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση».
Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ευρωζώνη θα βυθιστεί σε ύφεση, καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν διψήφιο πληθωρισμό και οι επιχειρήσεις παλεύουν με την εκτίναξη του κόστους. Η Lagarde επανέλαβε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη «είναι κυρίως καθοδικοί, ιδίως λόγω των οικονομικών συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία».

Νέες αυξήσεις επιτοκίων

Παράλληλα, η Lagarde προανήγγειλε νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, κατά τις επόμενες συνεδριάσεις.
«Με την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, η εστίαση της δημοσιονομικής πολιτικής θα πρέπει να μετατοπιστεί σταδιακά προς μέτρα που θα διατηρούν τη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ανάκαμψη μεσοπρόθεσμα» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης