Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η λεπτή κόκκινη γραμμή - Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χάσει και την Καμπούλ και το Κίεβο

Η λεπτή κόκκινη γραμμή - Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χάσει και την Καμπούλ και το Κίεβο

Αυτοκτονική η ΕΕ, απαγορεύει στον εαυτό της να αγοράζει ρωσική ενέργεια ανεβάζοντας στα ύψη το χρέος τους προς το χρηματοπιστωτικό κλάδο

Μπορεί η εστίαση του κόσμου να είναι στους αγωγούς φυσικού αερίου της Ρωσίας, αλλά ένας άλλος, υπόγειος πόλεμος, που κρατά μάλιστα περισσότερα χρόνια λαμβάνει χώρα πιο νότια.

Στη Συρία.
Η Δαμασκός είχε απορρίψει το -αμερικανικό- σχέδιο για έναν αγωγό φυσικού αερίου Κατάρ-Τουρκίας, προς όφελος του Ιράν-Ιράκ-Συρίας (για το οποίο είχε υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης).
Αυτό που ακολούθησε ήταν μια συντονισμένη εκστρατεία" ο Assad πρέπει να φύγει": πόλεμος δι' αντιπροσώπων ο δρόμος για την αλλαγή καθεστώτος.
Για να το καταφέρει αυτό η Δύση, έγινε προσπάθεια εργαλειοποίησης του ISIS - ένα ακόμη κεφάλαιο του πολέμου της τρομοκρατίας.
Η Ρωσία μπλόκαρε το ISIS, αποτρέποντας έτσι την αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.

Το ΝΑΤΟ πίσω από τη δολιοφθορά στους Nord Stream

Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το ΝΑΤΟ, ή κάποια χώρα μέλος ότι είναι από πίσω από τη δολιοφθορά στους υφιστάμενους αγωγούς - τον Nord Stream (NS) και τον Nord Steam 2 (NS2) - που μεταφέρουν ή πρόκειται να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η Γραμμή Β του NS2 δεν έχει βομβαρδιστεί, ούτε καν τρυπηθεί, και είναι έτοιμη να ξεκινήσει.
Η επισκευή των άλλων τριών - διάτρητων - γραμμών δεν θα ήταν πρόβλημα: θέμα δύο μηνών, σύμφωνα με τους ναυπηγούς μηχανικούς.
Το ατσάλι στα Nord Streams είναι παχύτερο από ό,τι στα σύγχρονα πλοία.
Η Gazprom έχει προσφερθεί να τα επισκευάσει - αρκεί οι Ευρωπαίοι να συμπεριφερθούν ως ενήλικες και να αποδεχθούν αυστηρούς όρους ασφαλείας.
Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν συζητείται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του ΝΑΤΟ.
Αυτό σημαίνει ότι το Σχέδιο Α των συνήθων υπόπτων παραμένει σε ισχύ: η δημιουργία μιας επινοημένης έλλειψης φυσικού αερίου, που οδηγεί στην αποβιομηχάνιση της Ευρώπης.

Και οι κυρώσεις συνεχίζονται...

Εν τω μεταξύ, η ΕΕ συζητά το ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Η Σουηδία αρνείται να μοιραστεί με τη Ρωσία τα αποτελέσματα της ύποπτης ενδοΝΑΤΟϊκής "έρευνας" της ίδιας σχετικά με το ποιος ανατίναξε τους Nord Streams.
Άλλωστε, και ο ίδιος ο Putin συνόψισε τα γεγονότα με σκληρό τρόπο:

  • Η Ευρώπη κατηγορεί τη Ρωσία για την αξιοπιστία των ενεργειακών της προμηθειών, παρόλο που λάμβανε όλο τον όγκο που αγόραζε με σταθερά συμβόλαια.
  • Οι "ενορχηστρωτές των τρομοκρατικών επιθέσεων του Nord Stream είναι αυτοί που επωφελούνται από αυτές".
  • Η επισκευή των αγωγών του Nord Stream "θα είχε νόημα μόνο σε περίπτωση συνέχισης της λειτουργίας και της ασφάλειας".
  • Η αγορά φυσικού αερίου στην αγορά spot θα προκαλέσει απώλεια 300 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ευρώπη.
  • Η αύξηση των τιμών της ενέργειας δεν οφείλεται στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση (SMO), αλλά στις πολιτικές της ίδιας της Δύσης.

Ωστόσο, καθώς η ΕΕ απαγορεύει στον εαυτό της να αγοράζει ρωσική ενέργεια, οι Βρυξέλλες ανεβάζουν στα ύψη το χρέος τους προς το χρηματοπιστωτικό κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης