Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Σε υψηλό συναγερμό η Λευκορωσία υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Lukashenko: Σε υψηλό συναγερμό η Λευκορωσία υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος
Για αυτό έχουμε αρχίσει τη συγκρότηση κοινής στρατιωτικής δύναμης με τη Ρωσία είπε ο Lukashenko
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Λευκορωσία έχει τεθεί σε υψηλό συναγερμό υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος διατύπωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών που πραγματοποιείται στο Καζακστάν.
«Μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, έχει τεθεί σε ισχύ υψηλός συναγερμός για τρομοκρατικό «χτύπημα».
Για αυτό και εμείς έχουμε αρχίσει διαδικασίες για την ανάπτυξη μιας συμμαχικής στρατιωτικής δύναμης με τη Ρωσία, η οποία βασικά αποτελείται από το στρατό της Λευκορωσίας και που συμπληρώνεται από μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας» είπε ο Lukashenko.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Λευκορωσίας είχε αναφερθεί σε πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις τρομοκρατικών ομάδων από την Ουκρανία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.
Στις σημερινές του δηλώσεις ο Lukashenko προειδοποίησε πως τέτοιου είδους χτυπήματα θα μπορούσαν να γίνουν σε όλη την περίμετρο των κρατών που συνιστούν την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών, αναφέροντας πως στόχος της Δύσης είναι να χωρίσει σε διάφορα τμήματα τον ευρασιατικό χώρο.

Πρόσχημα η Ουκρανία

«Δυστυχώς αυτό για το οποίο μιλούσαμε πολλά χρόνια έχει υλοποιηθεί.
Έχει γίνει πραγματικότητα.
Ένας πραγματικός υβριδικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον μας.
Η Ουκρανία είναι απλώς ένα πρόσχημα.
Ορισμένες χώρες έχουν εκπονήσει εκδικητικά σχέδια εδώ και πολύ καιρό, από τις πρώτες ημέρες της νίκης μας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο ή ίσως και νωρίτερα» είπε ο Lukashenko, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη βεβαιότητα του πως τα κράτη - μέλη της Κοινοπολιτείας έχουν όλα όσα χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες οικονομικές αναταραχές αλλά και εχθρικές κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης