Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Orban (Ουγγαρία): Να άρει τις κυρώσεις η ΕΕ στη Ρωσία – Να συνομιλήσουν Μόσχα – Κίεβο

Παρέμβαση Orban (Ουγγαρία): Να άρει τις κυρώσεις η ΕΕ στη Ρωσία – Να συνομιλήσουν Μόσχα – Κίεβο
Όσο οι συγκρούσεις συνεχίζονται, ούτε ο πληθωρισμός ούτε οι τιμές της ενέργειας θα μειωθούν είπε ο Orban
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση στην ΕΕ να άρει τις κυρώσεις της στη Ρωσία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρία, Viktor Orban, ο οποίος κάλεσε παράλληλα τη Μόσχα και το Κίεβο να προχωρήσουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες έτσι ώστε να βρεθεί μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίσή.
«Όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στην Ουκρανία και η Δύση απαντά με κυρώσεις, ούτε ο πληθωρισμός ούτε οι τιμές στην ενέργεια πρόκειται να μειωθούν» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ουγγαρίας Kossuth Radio ο Orban.

Πυρά στις Βρυξέλλες

O Orban επιτέθηκε για ακόμα μια φορά στις Βρυξέλλες όσον αφορά την πολιτική που ακολουθούν απέναντι στη Μόσχα, υποστηρίζοντας πως απέτυχαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι αυτές ήταν που πυροδότησαν τον πληθωρισμό και την εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια.
Όπως είπε, η Ουγγαρία έχει εξαιρεθεί από όλους τους περιορισμούς που βλάπτουν την ενεργειακή της βιομηχανία, αλλά ως μέρος της πανευρωπαϊκής αγοράς, υποφέρει από υψηλές τιμές ενέργειας.
«Η τελική λύση στο πρόβλημα των υψηλών τιμών της ενέργειας θα είναι η απόρριψη της πολιτικής κυρώσεων από την ΕΕ», Orban.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης