Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Εξαίρεση ενός έτους στη Samsung για τους αμερικανικούς εμπορικούς περιορισμούς στην Κίνα

WSJ: Εξαίρεση ενός έτους στη Samsung για τους αμερικανικούς εμπορικούς περιορισμούς στην Κίνα
Η νοτιοκορεατική εταιρεία λειτουργεί εγκαταστάσεις τσιπ σε δύο κινεζικές πόλεις.
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική κυβέρνηση εξαίρεσε για ένα έτος τη Samsung Electronics Co. από τους νέους αμερικανικούς περιορισμούς που εμποδίζουν τις εξαγωγές προηγμένων τσιπ και σχετικού εξοπλισμού στην Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η κίνηση αυτή εντάσσει τη Samsung σε έναν κατάλογο αμερικανικών συμμαχικών κολοσσών ημιαγωγών που έχουν λάβει εξαίρεση.
Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου χορήγησε στη Samsung την άδεια να συνεχίσει να λαμβάνει εξοπλισμό κατασκευής τσιπ και άλλα είδη που απαιτούνται για τη διατήρηση της παραγωγής τσιπ στην Κίνα.
Η νοτιοκορεατική εταιρεία λειτουργεί εγκαταστάσεις τσιπ σε δύο κινεζικές πόλεις.
Η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ μνήμης στον κόσμο (βάσει εσόδων), δεν έχει δηλώσει δημοσίως αν έλαβε εξαίρεση ενός έτους, όπως έχουν γνωστοποιήσει οι SK Hynix Inc. και Intel Corp.
Εκπρόσωπος της Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους της να συμφωνήσουν με τους νέους κανόνες, οι οποίοι παρουσιάστηκαν την Παρασκευή.
Εξαιρέσεις για διάφορους κατασκευαστές ημιαγωγών και εξοπλισμού τσιπ από τις ΗΠΑ ή συμμαχικές χώρες αναμένονται ευρέως από αξιωματούχους του κλάδου.
Η Samsung κυριαρχεί στην παραγωγή δύο σημαντικών τύπων τσιπ μνήμης, DRAM και NAND flash.
Ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός γίγαντας διαθέτει εργοστάσιο τσιπ μνήμης NAND flash στην πόλη Xi'an και μονάδα συσκευασίας τσιπ στη Suzhou.
Από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η Samsung αντιπροσώπευε το 43,5% των παγκόσμιων εσόδων για DRAM και περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων εσόδων για NAND flash, σύμφωνα με την TrendForce, έναν ερευνητή τεχνολογικής αγοράς με έδρα την Ταϊβάν.
Είναι ο νούμερο 1 παίκτης και στις δύο αγορές μνήμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης