Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν τη μαντίλα στους χώρους εργασίας

ΕΕ: Οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν τη μαντίλα στους χώρους εργασίας
Το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε πέρυσι ότι οι εταιρείες στην Ένωση μπορούν να απαγορεύσουν στις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν μαντίλα υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εάν στοχεύει να προβάλει μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες

Την απαγόρευση της μαντίλας στο χώρο της εργασίας αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να απαγορεύσουν τη χρήση μαντίλας, εφόσον πρόκειται για μια γενική απαγόρευση που δεν κάνει διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων, δήλωσε σήμερα το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο στην τελευταία απόφαση του σύμφωνα με το Bloomberg, για το ζήτημα που διχάζει την Ευρώπη εδώ και χρόνια.
Ένας εσωτερικός κανόνας της εταιρείας που απαγορεύει την ορατή χρήση θρησκευτικών, φιλοσοφικών ή πνευματικών συμβόλων δεν συνιστά άμεση διάκριση εάν ισχύει για όλους τους εργαζόμενους με γενικό και μη επιλεκτικό τρόπο, είπαν οι δικαστές.
Όμως αν υπάρξει διαφορετικά μεταχείριση των ατόμων αυτών με βάση τη θρησκεία ή τις ευρύτερες πεποιθήσεις τους, οι εν λόγω επιχειρήσεις κινδυνεύουν να παραβιάσουν το δίκαιο της ΕΕ για την ισότητα και θα υπάρξουν κυρώσεις.
Το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε πέρυσι ότι οι εταιρείες στην Ένωση μπορούν να απαγορεύσουν στις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν μαντίλα υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εάν στοχεύει να προβάλει μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης