Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το αμερικάνικο αργό επεκτείνει τα κέρδη του καθώς η παραγωγή επιβραδύνεται

Το αμερικάνικο αργό επεκτείνει τα κέρδη του καθώς η παραγωγή επιβραδύνεται
Η άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ στα σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια οφείλεται κυρίως στη βουτιά των εξαγωγών.
Οι τιμές του πετρελαίου αύξησαν τις απώλειες του μετά την άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και εν μέσω φόβων για παγκόσμια ύφεση.
Ωστόσο, μετά το άνοιγμα των αγορών μετοχών στις ΗΠΑ, οι τιμές του αργού ανέκαμψαν, διαγράφοντας όλες τις προηγούμενες ζημίες
«Απλώς είχαμε αυτή την μεγαλύτερη αύξηση του ΔΤΚ, ο οποίος ρίχνει τη ζήτηση, και καταρρεύσαμε αναλόγως», δήλωσε ο Robert Yawger, διευθυντής του τμήματος συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στη Mizuho Securities USA στη Νέα Υόρκη.
Ενώ ορισμένα από αυτά τα δεδομένα πιθανότατα επηρεάζονται από τον τυφώνα Ian, εξακολουθεί να δίνει μια χρήσιμη εικόνα για το πού βρίσκεται πραγματικά η ζήτηση.
Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν την έκθεση της API με τα αποθέματα αργού να εκτινάσσονται περισσότερο από τον Μάρτιο του 2021 την περασμένη εβδομάδα, την παραγωγή αποσταγμάτων και την κατασκευή βενζίνης.
Η άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ στα σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια οφείλεται κυρίως στη βουτιά των εξαγωγών.
3_205.jpg

Οι εξαγωγές των ΗΠΑ


Οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει αφού παρέμειναν ισχυρές για δύο εβδομάδες.
Η μείωση άνω του 1,6 εκατ. b/d οδήγησε τις εκροές στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο 2022.
4_191.jpg
Τα αποθέματα βενζίνης παραμένουν τα χαμηλότερα εποχιακά επίπεδα από το 2014, ενώ στη Δυτική Ακτή, οι προμήθειες είναι οι χαμηλότερες πάνω από μια δεκαετία.
Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ, που λειτουργούσαν με πάνω από το 90% της δυναμικότητας εδώ και μήνες, βρίσκονται τώρα στο 89,9%.
Οι τιμές είναι οι χαμηλότερες από τον Απρίλιο με τη συντήρηση του φθινοπώρου σε πλήρη εξέλιξη.
4_30.png

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ μειώθηκε στα χαμηλά 5 μηνών


Ο WTI σημείωσε ράλι πάνω από τα 87,50 δολάρια πριν από τα επίσημα στοιχεία, υποχώρησε για λίγο μετά τη μεγάλη αύξηση και στη συνέχεια συμπιέστηκε υψηλότερα.
«Οι τιμές του πετρελαίου αντικατοπτρίζουν επακριβώς τις ταραχώδεις συνθήκες συναλλαγών που είναι προϊόν αρνητικών μακροοικονομικών και κάπως εποικοδομητικών μικροοικονομικών παραγόντων», δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής στην PVM Oil Associates Ltd.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης