Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Εξαιρετικά μακρινό σενάριο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα το ΝΑΤΟ - Δεν θα τρομοκρατηθούμε από τον Putin

Stoltenberg: Εξαιρετικά μακρινό σενάριο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα το ΝΑΤΟ - Δεν θα τρομοκρατηθούμε από τον Putin
Η χρήση πυρηνικών όπλων θα αλλάξει ριζικά τη φύση της σύγκρουσης και θα έχει σοβαρές συνέπειες», είπε ο Y. Stoltenberg
Σχετικά Άρθρα

Ξεκάθαρη θέη έλαβε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Y. Stoltenberg για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων από το ΝΑΤΟ.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής η χρήση πυρηνικών όπλων από τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin θα άλλαζε ριζικά τη φύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και θα είχε σοβαρές συνέπειες, ωστόσο το σενάριο απάντησης από το ΝΑΤΟ με την ίδια διαδικασία είναι «ένα εξαιρετικά απομακρυσμένο σενάριο», όπως μεταδίδει το Anadolu.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνεδρίασης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες, ο Y. Stoltenberg είπε ότι οι υπουργοί συμφώνησαν να αυξήσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία, να ενισχύσουν την αποτροπή του μπλοκ, να προστατεύσουν τις κρίσιμες υποδομές του ΝΑΤΟ με περισσότερα μέσα, ευελιξία και πληροφορίες. μοιρασιά.
Δηλώνοντας ότι οι Σύμμαχοι συμμετείχαν στην τακτική συνεδρίαση της Ομάδας Πυρηνικού Σχεδιασμού το πρωί, ο Στόλτενμπεργκ επέστησε την προσοχή στη σημασία της διαβούλευσης και του συντονισμού για το θέμα αυτό.
«Η πυρηνική ρητορική του Putin είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την πυρηνική απειλή του. Δεν θα τρομοκρατηθούμε όμως.
Η χρήση πυρηνικών όπλων θα αλλάξει ριζικά τη φύση της σύγκρουσης και θα έχει σοβαρές συνέπειες», είπε ο Y. Stoltenberg κάνοντας την εκτίμησή του.
Ερωτηθείς εάν το ΝΑΤΟ θα απαντούσε το ίδιο στη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία, ο Stoltenberg είπε: «Οι συνθήκες υπό τις οποίες το ΝΑΤΟ μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα είναι εξαιρετικά απομακρυσμένες». απάντησε.

Βοήθεια προς την Ουκρανία

«Το ΝΑΤΟ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση, αλλά θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο καιρό κι αν διαρκέσει ο πόλεμος» δήλωσε ακόμη ο ίδιος.
Όπως συνέχισε, είναι ικανοποιημένος με τη σημερινή (13/10) ανακοίνωση βοήθειας της Ισπανίας, τονίζοντας ότι θα ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας.

Ο Stoltenberg είπε συγκεκριμένα:

"Παρέχουμε καύσιμα, χειμερινό ρουχισμό και ιατρικές προμήθειες ως μέρος του ολοκληρωμένου πακέτου βοήθειας του ΝΑΤΟ.
Στο πλαίσιο αυτού του πακέτου, το ΝΑΤΟ θα στείλει σύντομα εξοπλισμό κατά των drone στην Ουκρανία, θα εξουδετερώσει τέτοια οχήματα ρωσικής και ιρανικής κατασκευής και θα βοηθήσει τον ουκρανικό λαό.
Θα στείλει εκατοντάδες συσκευές που θα βοηθήσουν στην προστασία των κρίσιμων υποδομών, εμποδίζοντας τα σήματα των drones.
Μακροπρόθεσμα, θα βοηθήσουμε επίσης την Ουκρανία να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ».

Ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Καταλήγοντας ο Stoltenberg δήλωσε ότι χαιρέτισε την έγκριση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που καταδικάζει την παράνομη προσάρτηση ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία με τις ψήφους 143 χωρών.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι αυτό είναι ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα ότι η Ρωσία είναι απομονωμένη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης