Τελευταία Νέα
Διεθνή

Economist - Ενώ η Ευρώπη «πέφτει» σε βαθιά ύφεση, η ρωσική οικονομία ανακάμπτει παρά τις... ζοφερές προβλέψεις

Economist - Ενώ η Ευρώπη «πέφτει» σε βαθιά ύφεση, η ρωσική οικονομία ανακάμπτει παρά τις... ζοφερές προβλέψεις
Παρά αυτές τις δυσκολίες, η ρωσική οικονομία κατάφερε να αποφύγει μια βαθιά ύφεση, σημειώνει ο Economist, επικαλούμενος στοιχεία της Goldman Sachs

Ενώ η Ευρώπη πέφτει σε ύφεση, η ρωσική οικονομία, σε αντίθεση με τις αρνητικές προβλέψεις, ανακάμπτει, γράφει το περιοδικό The Economist .
"Έφτασε μια λεπτή στιγμή στον οικονομικό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας βαθιάς ύφεσης, η οικονομική κατάσταση στη Ρωσία βελτιώνεται", αναφέρει το άρθρο.

Οι γερμανικές αρχές αναμένουν ύφεση και πληθωρισμό το 2023

Η μερική επιστράτευση οδήγησε στην αποχώρηση περίπου 300 χιλιάδων ανθρώπων και ο πληθυσμός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απέσυρε το ποσό των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τραπεζικές καταθέσεις τον Σεπτέμβριο.
Παρά αυτές τις δυσκολίες, η ρωσική οικονομία κατάφερε να αποφύγει μια βαθιά ύφεση, σημειώνει ο Economist, επικαλούμενος στοιχεία της Goldman Sachs.
Οι οικονομολόγοι της μετρούν τον μηνιαίο «δείκτη τρέχουσας επιχειρηματικής δραστηριότητας», σύμφωνα με τον οποίο η κατάσταση στη Ρωσία στο σύνολό της φαίνεται καλύτερη από ό,τι σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες - Ιταλία , Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Επιπλέον, τα δεδομένα της Sberbank υποδηλώνουν ανάκαμψη στη δραστηριότητα των καταναλωτών.
Υποδεικνύεται επίσης ότι ο όγκος της παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακάμψει, ο οποίος ήταν σχεδόν μηδενικός πριν από λίγους μήνες.
Αυτό, όπως γράφουν οι συντάκτες του άρθρου, δείχνει ότι οι κατασκευαστές κατάφεραν να αντικαταστήσουν προμήθειες από δυτικές χώρες.
«Σε όρους δολαρίου, οι μηνιαίες εισαγωγές στη Ρωσία σχεδόν ξεπέρασαν τον μέσο όρο του περασμένου έτους», αναφέρει η έκθεση.
Επιπλέον, η δημοσίευση υπενθύμισε την πρόσφατη δημοσίευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία το ΔΝΤ βελτίωσε και πάλι τις προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία: το 2022, αναμένεται πλέον πτώση μόλις 3,4% έναντι της πρόβλεψης του Ιουλίου του 6%, αν και το Απρίλιο τα στοιχεία ανέφεραν ότι το ΑΕΠ της χώρας θα μειωθεί κατά 8,5%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης