Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stepashin (πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας): Για νέα προεδρική θητεία προετοιμάζεται ο Putin το 2024

Stepashin (πρώην πρωθυπουργός Ρωσίας): Για νέα προεδρική θητεία προετοιμάζεται ο Putin το 2024
Πιστεύω ότι ο Putin, είτε το θέλει είτε όχι, θα πρέπει να σηκώσει τον σταυρό του για να μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε πραγματική ειρήνη», τόνισε ο Stepasin .
Σχετικά Άρθρα
Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, επικεφαλής του Ρωσικού Δικηγορικού Συλλόγου Sergei Stepasin για την ανάγκη επανεκλογής του Προέδρου Putin το 2024 θα πρέπει να «αντιμετωπιστούν με προσοχή».
«Η απόφαση για την επανεκλογή εναπόκειται σε ένα άτομο», δήλωσε ο Aleksey Makarin, αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Τεχνολογιών.
Κατά τη γνώμη του, οι σύγχρονες ρωσικές πολιτικές ελίτ «δύσκολα» φαντάζονται άλλες επιλογές, επικεντρώνονται σε μια νέα προεδρική θητεία.
«Ήταν η γενική άποψη που εξέφρασε ο Stepasin.
Ταυτόχρονα, εάν ο πρόεδρος υποδείξει κάποιον άλλο υποψήφιο, οι ελίτ θα πρέπει να το αποδεχθούν με τον ίδιο τρόπο που αποδέχονται την επανεκλογή του», πρόσθεσε ο Makarin.
Ο Konstantin Kostin, συντονιστής του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, πρώην επικεφαλής του προεδρικού τμήματος για την εσωτερική πολιτική, σημείωσε ότι τα λόγια του Stepashin μπορούν να θεωρηθούν ακριβώς ως γνώμη ενός σεβαστού και έγκυρου πολιτικού.
«Επιπλέον, σε μια δημοκρατική κοινωνία, κάθε πολίτης μπορεί να έχει άποψη για οποιοδήποτε θέμα», είπε.
Την απόφαση θα την πάρει ο Putin την ώρα που κρίνει σκόπιμο, «δεν πρέπει να αποφασίζεις εσύ για τον πρόεδρο», είναι σίγουρος ο Kostin.
Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Alexander Nemtsev, ο Stepashin αντιπροσωπεύει ένα από τα μεγαλύτερα στρώματα της ρωσικής ελίτ, πρωτίστως της ελίτ της εξουσίας.
«Αυτό που λέει είναι προφανώς μια παγιωμένη θέση», είπε.
Πολλά εξαρτώνται επίσης από την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και την ταχύτητα με την οποία θα ξεπεραστεί η ουκρανική κρίση, και η ταχύτητα σε αυτή την περίπτωση θα είναι ευεργετική.
Στις 13 Οκτωβρίου, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, ο Sergei Stepasin είπε ότι δεν υπάρχει «αντικαταστάτης» του προέδρου Putin και ότι θα πρέπει να παραμείνει στην εξουσία είτε το ήθελε είτε όχι.
Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι αδύνατο να οδηγείς τη χώρα για πάντα, αλλά «είναι προφανές ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντικατάσταση, ειδικά σε μια κατάσταση μερικής κινητοποίησης, στην πραγματικότητα, ενεργών εχθροπραξιών κατά του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών».
«Δεν πρέπει να επαναλάβουμε το 1917, όταν ο στενός κύκλος του Νικολάου Β', στην πραγματικότητα, τον πρόδωσε.
Πιστεύω ότι ο Putin, είτε το θέλει είτε όχι, θα πρέπει να σηκώσει τον σταυρό του για να μπορέσουμε πραγματικά να κάνουμε πραγματική ειρήνη», τόνισε ο Stepasin .


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης