Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, λόγω πληθωρισμού - Στο 4% το 10ετές

Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, λόγω πληθωρισμού - Στο 4% το 10ετές
Θεωρείται μονόδρομος για τη Fed μια τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης
Σχετικά Άρθρα

Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που παρέμεινε σε υψηλά 40 ετών, διαμορφούμενος στο 8,2% για τον Σεπτέμβριο του 2022.
Στο πλαίσιο αυτό, η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 4,44%, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,985% και ξεπέρασε για λίγο το 4% μετά τη δημοσίευση της έκθεσης για τον πληθωρισμό.

Στο 8,2% ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμός στις ΗΠΑ προκάλεσαν απογοήτευση, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή αποδείχθηκε ισχυρότερος απ’ ό,τι ανέμεναν οι περισσότεροι αναλυτές. Κατά συνέπεια, θεωρείται μονόδρομος για τη Fed μια τέταρτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 8,2% τον Σεπτέμβριο έναντι των εκτιμήσεων για 8,1%. Τον Αύγουστο, ο σχετικός δείκτης είχε ανέλθει στο 8,3%. Ο μηνιαίος πληθωρισμός, ταυτόχρονα, καθορίστηκε στο 0,4% έναντι των προβλέψεων για 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης