Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπληκτικός Borrell (ΕΕ): Πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία θα έχει ισχυρή απάντηση – Όχι όμως πυρηνική

Εκπληκτικός Borrell (ΕΕ): Πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία θα έχει ισχυρή απάντηση – Όχι όμως πυρηνική
Θα είναι τόσο ισχυρή η απάντηση που ο ρωσικός στρατός θα εξουδετερωθεί υποστήριξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα
Εάν η Ρωσία προχωρήσει στην χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας, η απάντηση της Δύσης θα είναι ισχυρή, αλλά όχι πυρηνική υποστήριξε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Josep Borrell.
«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση κατά της Ουκρανίας θα προκαλέσει μια απάντηση.
Όχι μια πυρηνική απάντηση, αλλά μια τόσο ισχυρή στρατιωτική απάντηση που θα εξολόθρευε το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ομιλία του στο Βέλγιο ο Borrell.

Ούτε εμείς μπλοφάρουμε

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τοποθέτηση του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, ο οποίος σε διάγγελμα του με αφορμή την προσάρτηση των επαρχιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia, είχε πει πως δεν μπλοφάρει όταν λέει πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο όπλο – ακόμα και πυρηνικά – για να υπερασπιστεί τα νέα εδάφη, ο Borrell επισήμανε πως ούτε οι δυτικές χώρες μπλοφάρουν, όταν προειδοποιούν για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που γίνει χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.
«Ο κόσμος χρειάζεται να σταματήσει αυτή η σύγκρουση.
Η ΕΕ θα πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και να αναζητά διπλωματικές λύσεις, όταν είναι δυνατό.
Την παρούσα χρονική στιγμή, αυτό δεν είναι» υπογράμμισε ο Borrell.
Πάντως, το τελευταίο διάστημα η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν πρέπει οι ηγέτες της Δύσης να αναφέρονται συνεχώς στην πιθανότητα πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος να έχει μιλήσει για την πρόθεση της Ρωσίας να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης