Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρωσία): Δεν απορρίψαμε ποτέ συζητήσεις με ΗΠΑ - Δυτική τρομοκρατία στον ΟΗΕ

Lavrov (Ρωσία): Δεν απορρίψαμε ποτέ συζητήσεις με ΗΠΑ - Δυτική τρομοκρατία στον ΟΗΕ
Διεθνής τρομοκρατία από τη Δύση στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είπε ο Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ρωσία δεν απέρριψε ποτέ τις επαφές με τις ΗΠΑ για το θέμα της Ουκρανίας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έως σήμερα κανείς δεν έχει αναλάβει μια σοβαρή πρωτοβουλία.
«Όλη αυτή η συζήτηση ότι δηλαδή κάποιος θέλει ή δεν θέλει να μας συναντήσει, είναι σαν να θέλουν οι ΗΠΑ να πείσουν τον εαυτό τους.
Δεν παρακαλάμε κανέναν.
Δεν απορρίψαμε ποτέ μια σοβαρή και λογική πρόταση για επαφές.
Κανείς δεν αναλαμβάνει λογικές πρωτοβουλίες» είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο Lavrov.
Ερωτηθείς εάν η απροθυμία του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin θα μπορούσε να περιπλέξει τα πράγματα παγκοσμίως, o Lavrov απάντησε αρνητικά.
«Καθόλου, γιατί η κατάσταση, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει φτάσει στο σημείο, κατά τη γνώμη μου που απλά δεν μπορεί να γίνει χειρότερο» είπε ο Lavrov.

Πυρά στη Δύση

Πάντως, ο Lavrov εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Δύσης αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επί της προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών στη Ρωσία, όπου 143 κράτη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος καταδίκης της Ρωσίας.
Όπως είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, η Δύση εφάρμοσε διπλωματική τρομοκρατία στα αναπτυσσόμενα κράτη προκειμένου να υιοθετηθεί ένα αντιρωσικό ψήφισμα.
«Μόνο με τέτοιους κραυγαλέους εκβιασμούς, με τέτοιες απειλές, ήταν δυνατό να καταστεί δυνατό αυτό το αποτέλεσμα.
Καταλαβαίνουμε τα πάντα πολύ καλά, και η δήλωση των Αμερικανών ότι δεν πιέζουν κανέναν και όλοι ψηφίζουν όπως θέλουν είναι ψέμα.
Και το ξέρουν κι αυτοί» υποστήριξε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης