Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με επίκεντρο τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed - Στο -0,33% S&P 500, ο Nasdaq -0,09%

Πτώση στη Wall, με επίκεντρο τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed - Στο -0,33% S&P 500, ο Nasdaq -0,09%
Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,90% και το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,28%.
Με αρνητικα πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall street την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, καθώς τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεπτεμβρίου έδειξαν περαιτέρω νομισματική σύσφιξη, με τους Αμερικανούς policy maker να θέτουν τον πήχη για το τερματικό επιτόκιο στο 4,6%.
Τα μέλη της επιτροπής FOMC της Fed εξέφρασαν ανησυχία για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και υποστήριξαν ότι η επιβράδυνση της ανόδου των τιμών απαιτεί την αποδυνάμωση της αγοράς εργασίας.
Αύριο, Πέμπτη 13/10 θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε -0,10%, στις 29.210 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,33%, στις 3.577 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq επίσης έκλεισε με πτώση, -0,03% στις 10.417 μονάδες
wall_klisimo_15.JPG
Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των JP Morgan (+1,8%) και Intel (+1,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-1,7%) και Walmart (-1,2%).
Επίσης, οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άλμα 9% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Merc για την από κοινού ανάπτυξη και πώληση ενός εμβολίου κατά του καρκίνου.
Το εμβόλιο της Moderna μελετάται σε συνδυασμό με το Keytruda της Merck για τη θεραπεία ασθενών με υψηλού κινδύνου μελάνωμα.

Στα μάκρο,οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να ελέγξει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ένα μέτρο των τιμών που λαμβάνουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγουν, αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι της εκτίμησης για αύξηση 0,2%.
Σε δωδεκάμηνη βάση, ο PPI αυξήθηκε κατά 8,5%, εμφανίζοντας μια μικρή επιβράδυνση από το 8,7% τον Αύγουστο.
Εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,4% μηνιαίως και κατά 5,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
1_207.jpg

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 0,9708 δολ.

Καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,90% και το 2ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,28%.
Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε 2,3% στα 87,27 δολ. και η τιμή χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.677 δολ./oz.

Fed: «Σήμα» για περαιτέρω σύσφιξη μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός

Περαιτέρω νομισματική σύσφιξη έδειξαν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεπτεμβρίου, με τους Αμερικανούς policy maker να θέτουν τον πήχη για το τερματικό επιτόκιο στο 4,6%.
Πιο αναλυτικά, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve εξεπλάγησαν με τον ρυθμό τον οποίο τρέχει ο πληθωρισμός και εξ αυτού του λόγου η αυστηροποίηση θα συνεχιστεί.
Σε συζητήσεις που οδήγησαν σε αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σημείωσαν ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς με χαμηλότερο εισόδημα.
Σε αυτό το πλαίσιο, «οι επιτοκιακές αυξήσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν και έως ότου υπάρξουν σημάδια επίλυσης».
«Οι συμμετέχοντες έκριναν ότι η Επιτροπή έπρεπε να προχωρήσει και στη συνέχεια να διατηρήσει μια πιο περιοριστική στάση πολιτικής προκειμένου να εκπληρώσει τη εντολή της Επιτροπής για την προώθηση της μέγιστης απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» ανέφερε η περίληψη της συνεδρίασης.
Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι με τον πληθωρισμό «να δείχνει ελάχιστα σημάδια μέχρι στιγμής υποχώρησης…» εύλογα αύξησαν την εκτίμησή τους για την πορεία του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης