Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικός ο Donmez (Τούρκος Υπουργός Ενέργειας): Η πρόταση της Ρωσίας να γίνει η Τουρκία ενεργειακός κόμβος είναι τεχνικά εφικτή

Θετικός ο Donmez (Τούρκος Υπουργός Ενέργειας): Η πρόταση της Ρωσίας να γίνει η Τουρκία ενεργειακός κόμβος είναι τεχνικά εφικτή
Donmez: Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία συνεχίζονται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez δήλωσε ότι η πρόταση του Ρώσου Προέδρου Putin για την παροχή της κύριας οδού για την αποστολή των ενεργειακών πόρων της Ρωσίας μέσω της Τουρκίας θα μπορούσε να αξιολογηθεί και είπε:
«Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει έγκαιρα αυτό και πολλά παρόμοια διεθνή έργα. είναι τεχνικά εφικτό. Αυτό είναι τεχνικά εφικτό.
Σε τέτοια διεθνή έργα θα πρέπει να γίνονται τεχνικές, εμπορικές και νομικές μελέτες αξιολόγησης και σκοπιμότητας». είπε.
Όπως είπε ο Dönmez: «Νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες: Τι περιμένει την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου;» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας» στην Μόσχα.
Δηλώνοντας ότι είναι νωρίς να αξιολογηθεί η πρόταση του Putin ότι η Ρωσία μπορεί να παράσχει την κύρια οδό για ενεργειακούς πόρους προς την Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, ο Dönmez είπε: "Η Τουρκία ολοκλήρωσε έγκαιρα αυτό και πολλά παρόμοια διεθνή έργα. Είναι τεχνικά εφικτό. Τεχνικά, εμπορικά και νομικά θα πρέπει να γίνουν μελέτες αξιολόγησης και σκοπιμότητας». έκανε την εκτίμησή του.
Επισημαίνοντας ότι ο αγωγός TurkStream είναι ένα από αυτά τα έργα, ο Dönmez είπε: "Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα σημαντικό έργο πυρηνικής ενέργειας σε εξέλιξη στο Akkuyu.
Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία συνεχίζονται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας. Αυτά είναι ζητήματα που χρειάζονται να κάτσουμε να συζητήσουμε». χρησιμοποίησε τις φράσεις.
Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει υποστεί μια σημαντική μεταμόρφωση τα τελευταία 20 χρόνια, ο Dönmez είπε:
«Αυτός ο μετασχηματισμός δεν έγινε μόνο στον τομέα της ενέργειας αλλά και σε πολλούς τομείς. Έχει γίνει μια αναπτυσσόμενη, αναπτυσσόμενη και αναπτυσσόμενη χώρα.
Επομένως, μια τέτοια χώρα χρειάζεται νέες πηγές ενέργειας. Το επίπεδο που έχουμε φτάσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι 55 τοις εκατό.
Με άλλα λόγια, λαμβάνουμε το 54-55% της εγκατεστημένης ισχύος μας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». αυτός είπε.
Εξηγώντας ότι το πετρέλαιο δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από άλλη πηγή ενέργειας, ο Dönmez συνέχισε ως εξής:
«Η αναζήτηση νέων πόρων συνεχίζεται. Ειδικά το υδρογόνο είναι ένα από τα πιο συχνά συζητούμενα θέματα. Ωστόσο, το υδρογόνο δεν είναι σε θέση να αποτελέσει εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα από σήμερα έως αύριο. Με τα 100-120 χρόνια ιστορίας της, η βιομηχανία πετρελαίου βρίσκεται στην υπηρεσία ανθρώπων με πολύ ευρεία υποδομή σε κάθε τομέα που χρειάζεται σήμερα. Δεν είναι εύκολο να το διαγράψεις και να το αντικαταστήσεις με άλλη πηγή».
Ο Dönmez δήλωσε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι διακοπτόμενες πηγές επειδή εξαρτώνται επίσης από το κλίμα και είπε: «Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνουμε προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές καθαρής ενέργειας. Όταν όμως ο άνεμος δεν φυσάει και δεν υπάρχει ήλιος, χρειάζεσαι απαραίτητα συμβατικές πηγές ενέργειας. Αξιολογώντας τις προτεραιότητές μας με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Τουρκίας και να ενισχύουμε την ασφάλεια εφοδιασμού της», είπε.

Η Τουρκία αύξησε τις δυνατότητές της στον τομέα της ενέργειας

Τονίζοντας ότι ο κόσμος βιώνει μια κρίση όπως καμία άλλη στο παρελθόν, ο Dönmez χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί πόροι, αλλά λόγω ορισμένων περιορισμών στην πρόσβαση του πόρου στις αγορές, υπήρξαν ασυνήθιστες αυξήσεις στις τιμές.
Είχα κάποιες επαφές στο Βερολίνο.
Πράγματι, οι λαοί που ζουν στην Ευρώπη είναι πολύ ανήσυχοι.
Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για το πώς θα περάσουν αυτόν τον χειμώνα».
Τονίζοντας ότι δεν εγκρίνει τις προσεγγίσεις που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία και ακόμη και την υγεία των κοινωνικών τμημάτων στον τομέα της ενέργειας, ο Dönmez είπε:
«Η Τουρκία έχει αφαιρέσει αυτό το πρόβλημα από την ατζέντα με τις επενδύσεις που έχει κάνει στην τεχνική της υποδομή όσον αφορά την ασφάλεια του εφοδιασμού και της ενέργειας.
Ούτε φέτος περιμένουμε προβλήματα από τους μεγαλύτερους προμηθευτές μας. Δεν προμηθεύουμε αέριο μόνο με σωλήνες.
Τα τελευταία χρόνια, έχουμε κάνει σοβαρές επενδύσεις στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) ως προς την ποικιλομορφία πηγών και διαδρομών.
Αυξήσαμε τον αριθμό και τις δυνατότητές τους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης