Τελευταία Νέα
Διεθνή

FOM (Ρωσία): Το 78% των Ρώσων υποστηρίζει την είσοδο των νέων περιοχών

FOM (Ρωσία): Το 78% των Ρώσων υποστηρίζει την είσοδο των νέων περιοχών
Συνολικά, 1.500 άτομα σε 53 περιοχές της Ρωσίας συμμετείχαν στην έρευνα από πόρτα σε πόρτα.
Η ένταξη στη Ρωσία των Λαϊκής Δημοκρατίας του Donbass και του Luhansk, των περιοχών Kherson και Zaporizhia υποστηρίζεται από το 78% των Ρώσων, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Κοινής Γνώμης (FOM).
Ένα άλλο 3% των ερωτηθέντων υποστήριξε την είσοδο στη Ρωσική Ομοσπονδία μόνο ορισμένων από αυτές τις περιοχές, το 7% ήταν αντίθετο στην ένταξη όλων αυτών των περιοχών. .
Μιλώντας για την επικαιρότητα της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στις ΛΔΔ και ΛΠΡ, η πλειοψηφία (44%) των ερωτηθέντων είπε ότι έπρεπε να είχαν διεξαχθεί νωρίτερα, ενώ το 37% πιστεύει ότι τα δημοψηφίσματα έγιναν την κατάλληλη στιγμή.
Σύμφωνα με το 2% των Ρώσων, θα έπρεπε να είχαν γίνει αργότερα και το 6% πιστεύει ότι δεν έπρεπε να κρατηθούν καθόλου.
Το 42% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι τα δημοψηφίσματα στις περιοχές Zaporozhye και Kherson ήταν επίκαιρα, ενώ το 31% θεώρησε ότι έπρεπε να είχαν διεξαχθεί νωρίτερα.
Το 4% των Ρώσων πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να διεξαχθούν δημοψηφίσματα αργότερα, το 7% των ερωτηθέντων εναντιώθηκε στη διεξαγωγή τους.

Συνολικά, 1.500 άτομα σε 53 περιοχές της Ρωσίας συμμετείχαν στην έρευνα από πόρτα σε πόρτα.

Από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου διεξήχθη ψηφοφορία στις περιφέρειες για το θέμα της ένωσης των εδαφών στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των υπολογισμών, το 100% των ψηφοδελτίων στο DPR και το LPR υποστήριξε την ένταξη στη Ρωσία από το 99,23% και το 98,42% όσων ψήφισαν, αντίστοιχα, στις περιοχές Zaporozhye και Kherson - 93,11% και 87,05%, αντίστοιχα.
Μετά από αυτό, οι επικεφαλής των περιφερειών στράφηκαν στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με αίτημα να δεχτούν τα θέματα στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Putin και οι επικεφαλής των περιοχών DPR, LPR, Kherson και Zaporozhye υπέγραψαν συμφωνίες για τις περιοχές που ενώνονται με τη Ρωσία.
Στις 4 Οκτωβρίου, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, μετά την Κρατική Δούμα, επικύρωσε όλες τις συνθήκες και την επόμενη μέρα ο Putin υπέγραψε ομοσπονδιακούς νόμους για την αποδοχή τεσσάρων νέων θεμάτων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΗΕ δεν αναγνώρισε τα δημοψηφίσματα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ António Guterres είπε ότι δεν έχουν νομική ισχύ και έλαβαν χώρα σε έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία.
Τα Ηνωμένα Έθνητόνισαν ότι υποστηρίζουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας .


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης