Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υψηλότερη του αναμενομένου η άνοδος των τιμών χονδρικής τον Σεπτέμβριο του 2022

ΗΠΑ: Υψηλότερη του αναμενομένου η άνοδος των τιμών χονδρικής τον Σεπτέμβριο του 2022
Ο πληθωρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας κατά το τελευταίο έτος
Οι τιμές χονδρικής αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να ελέγξει τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ένα μέτρο των τιμών που λαμβάνουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που παράγουν, αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι της εκτίμησης για αύξηση 0,2%. Σε δωδεκάμηνη βάση, ο PPI αυξήθηκε κατά 8,5%, εμφανίζοντας μια μικρή επιβράδυνση από το 8,7% τον Αύγουστο.
Εξαιρουμένων των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,4% μηνιαίως και κατά 5,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Ο πληθωρισμός αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας κατά το τελευταίο έτος, καθώς το κόστος ζωής κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 και πλέον ετών.
Η Fed έχει αντιδράσει με την αύξηση των επιτοκίων πέντε φορές φέτος για συνολικά 3 ποσοστιαίες μονάδες και αναμένεται ευρέως να εφαρμόσει μια τέταρτη διαδοχική αύξηση κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες όταν θα συνεδριάσει εκ νέου σε τρεις εβδομάδες.
Ωστόσο, τα στοιχεία της Τετάρτης δείχνουν ότι η Fed έχει ακόμη δουλειά να κάνει.
Η ανακοίνωση του PPI έρχεται μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης