Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Καμία συνάντηση Putin – Biden – O Stoltenberg επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ πολεμά στην Ουκρανία

Peskov (Ρωσία): Καμία συνάντηση Putin – Biden – O Stoltenberg επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ πολεμά στην Ουκρανία
Η Δύση επιδίδεται καθημερινά σε μια πυρηνική ρητορική υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία για συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας, Vladimir Putin και των ΗΠΑ, Joe Biden στο περιθώριο της Συνόδου της G20 τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ινδονησία διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Σε δηλώσεις του ο Peskov και αναφερόμενος στα όσα είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg ότι δηλαδή εάν νικήσει η Ρωσία στην Ουκρανία, αυτό θα είναι ήττα για το ΝΑΤΟ, υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση αυτή αποδεικνύει και ότι η Συμμαχία πολεμά στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς εάν η δήλωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως επιβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει στον πόλεμο, ο Peskov είπε πως «ναι μπορεί» ενώ στην ερώτηση για το τι θα κάνει η Ρωσία για αυτό, απάντησε ότι «ήδη έχει αναλάβει δράση από τις 24 Φεβρουαρίου».

Πυρηνική ρητορική

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Δυτικών ηγετών που αναφέρονται στην χρήση πυρηνικών όπλων, ο Peskov υποστήριξε ότι η ρητορική δυτικών ηγετών για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων είναι επιζήμια και προκλητική.
«Εκφράζουμε την λύπη μας όπως κάθε μέρα για το γεγονός ότι δυτικοί αρχηγοί κρατών επιδίδονται καθημερινά σε μια πυρηνική ρητορική.
Η πρακτική αυτή είναι προκλητική» επισήμανε ο Peskov, ο οποίος διέψευσε ότι υπάρχει ένα νέο κύμα επιστράτευσης στη Ρωσία.

Stoltenberg: Νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι ήττα για το ΝΑΤΟ

Τη θέση πως εάν η Ρωσία νικήσει στην Ουκρανία, αυτό θα είναι ήττα για το ΝΑΤΟ διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που αρχίζει σήμερα Τετάρτη 12/10 στις Βρυξέλλες.
«Είναι σημαντικό για όλους μας η Ουκρανία να κερδίσει τη μάχη.
Διότι εάν ο Putin κερδίσει, αυτό δεν θα είναι μια μεγάλη ήττα για τους Ουκρανούς, αλλά θα είναι μια επικίνδυνη ήττα για όλους, διότι θα καταστήσει τον κόσμο πιο επικίνδυνο και θα μας καταστήσει πιο ευάλωτους σε περαιτέρω ρωσική επιθετικότητα» υπογράμμισε ο Stoltenberg.
Επιπλέον, ο Stoltenberg σημείωσε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προετοιμάζεται για ένα μακρύ σε διάρκεια πόλεμο στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι πρέπει απλώς να είμαστε προετοιμασμένοι για μια μακροπρόθεσμη μάχη έτσι ώστε να παρέχουμε υποστήριξη στην Ουκρανία» ανέφερε ο Stoltenberg.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης