Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέλος δικτύου συνωμοσίας η Credit Suisse; - Μάχες κατά συνταξιοδοτικών ταμείων και επενδυτών

tags :
Μέλος δικτύου συνωμοσίας η Credit Suisse; - Μάχες κατά συνταξιοδοτικών ταμείων και επενδυτών
Ο Edward Moss, δικηγόρος της Credit Suisse, αντέτεινε στην υπεράσπιση ότι οι ενάγοντες προσπαθούσαν να συνδέσουν "μικρότερα μεμονωμένα πράγματα" για να ισχυριστούν μια μεγαλύτερη συνωμοσία που δεν υπήρξε ποτέ
Σχετικά Άρθρα
Η Credit Suisse ήταν μέρος ενός "δικτύου συνωμοσίας" που επικεντρώθηκε στη χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.
Με αυτόν τον ισχυρισμό, ο δικηγόρος Christopher Burke άνοιξε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της τράπεζας, εκπροσωπώντας μια ομάδα συνταξιοδοτικών ταμείων των εναγόντων και άλλων επενδυτών.
Σύμφωνα με την αγωγή, η Credit Suisse και 15 άλλες τράπεζες συμμετείχαν σε διαδικτυακά chat rooms στα οποία συμφωνούσαν για τα spreads των νομισματικών ζευγών από τα τέλη του 2007 έως το 2013 είχαν.
"Τα chat rooms έδιναν στους traders ένα πλεονέκτημα", δήλωσε ο Burke σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, προσθέτοντας: "Με το δίκτυο, οι έμποροι κερδίζουν και οι πελάτες χάνουν".

Στο επίκεντρο η Credit Suisse

Η Credit Suisse είναι η μόνη τράπεζα που παραπέμπεται σε δίκη, η οποία άρχισε την Τρίτη μετά την επιλογή των ενόρκων.
Οι άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup, UBS Group, Barclays, JPMorgan, HSBC Holdings και Deutsche Bank, συμφώνησαν να καταβάλουν 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσουν τις αξιώσεις εναντίον τους το 2017.
Ο Burke ανέφερε διάφορα παραδείγματα traders σε διαφορετικές τράπεζες που συζητούσαν τα spreads σε ζεύγη νομισμάτων και δήλωσε ότι οι δικαστές θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί οι τράπεζες δεν ανταγωνίζονται η μία την άλλη.
"Ξέρετε ότι ήταν λάθος.
Το έκαναν ούτως ή άλλως", είπε, σημειώνοντας ότι πέντε τράπεζες, αλλά όχι η Credit Suisse, είχαν ομολογήσει την ενοχή τους για τη συμπεριφορά αυτή.

Η υπερασπιστική γραμμή

Ο Edward Moss, δικηγόρος της Credit Suisse, αντέτεινε στην υπεράσπιση ότι οι ενάγοντες προσπαθούσαν να συνδέσουν "μικρότερα μεμονωμένα πράγματα" για να ισχυριστούν μια μεγαλύτερη συνωμοσία που δεν υπήρξε ποτέ.
"Ήταν αυτά τα μικρότερα μεμονωμένα κακά πράγματα;" ρώτησε ρητορικά ο Moss.
"Ναι, ήταν. Υπήρχαν άνθρωποι σε αυτόν τον κλάδο που έκαναν κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να κάνουν.
Θέλετε να τα συνοψίσετε και να πείτε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο, μαζικό πράγμα. Αυτό δεν αρκεί".
Αντ' αυτού, παρομοίασε την κατάσταση με ξεχωριστές ομάδες οδηγών αυτοκινήτων στον αυτοκινητόδρομο Long Island Expressway που ενθαρρύνουν τους οδηγούς τους να οδηγούν γρηγορότερα.
"Μπορεί να συμβαίνει 70 φορές την ημέρα στον αυτοκινητόδρομο LIE ότι οι άνθρωποι τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα, αλλά αυτό σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο LIE έχουν μια ενιαία συμφωνία για υπερβολική ταχύτητα;", είπε ο Moss στους ενόρκους.
"Δεν θα υπάρξει καμία απόδειξη ότι η κυβέρνηση επιδίωξε κάτι τέτοιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης