Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βόμβα»! Η αμερικανική Γερουσία έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση F16 στην Τουρκία

«Βόμβα»! Η αμερικανική Γερουσία έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση F16 στην Τουρκία
H συγκεκριμένη εξέλιξη εάν επαληθευτεί θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τη χώρα μας μιας και δεν θα ισχουν οι όροι που έχει θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ άλλων και το Anadolu, η Γερουσία στο νομοσχεδίο περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA) του 2023, κατήργησε τους δύο όρους που περιόριζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.
H συγκεκριμένη εξέλιξη εάν επαληθευτεί θα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τη χώρα μας μιας και δεν θα ισχουν οι όροι που έχει θέσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι δύο όροι

Οι δύο όροι ήταν ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και ότι η πώληση θα είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, με τον τελευταίο υπέρμαχο των ελληνικών συμφερόντων Μenendez να δίνει σκληρή μάχη για να αποτρέψει το προαναφερόμενο σενάριο πώλησης των αμερικανικών F-16  στη Τουρκία.

Τα «προφητικά λόγια του Ερντογάν»;

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου,  σημείωσε με έμφαση, ότι «όταν συζητήσαμε αυτά τα θέματα με τον κ.Biden , δεν μας επέβαλε έναν τέτοιο ελληνικό όρο. Αντιθέτως, στη μακρά συνάντησή μας, μιλήσαμε για το γεγονός ότι ως χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να προστατεύουμε ο ένας το δίκαιο του άλλου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης