Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,6% στα 1.685,1 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 0,6% στα 1.685,1 δολάρια η ουγγιά
Το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 19,47 δολάρια ανά ουγγιά.
Η αποδυνάμωση του δολαρίου και η αναμονή για μια σημαίνουσας σημασίας ανακοίνωση σχετικά με τον πληθωρισμό που αναμένεται να επηρεάσει τη νομισματική πολιτική της Fed, βοήθησαν ώστε ο χρυσός να πάρει τα πάνω του και να ξεκολλήσει από το χτεσινό χαμηλό μίας εβδομάδας.
Τα futures του χρυσού παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισαν 0,6% στα 1.685,1 δολάρια.
Το δολάριο υποχώρησε περίπου 0,4% έναντι των αντιπάλων του, καθιστώντας το χρυσό ελαφρώς λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές. Οι τιμές των αμερικανικών 10ετών υποχώρησαν, βοηθώντας τη ζήτηση για χρυσούς χρυσού μηδενικής απόδοσης.
Η μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που δημοσιεύεται την Πέμπτη 13/10 αναμένεται να εδραιώσει την επιθετική ρητορική της Fed για τη νομισματική πολιτική. "Ο χρυσός στην πραγματικότητα διατηρήθηκε αρκετά ισχυρός έναντι της ανόδου των πραγματικών επιτοκίων, επομένως, νομίζω ότι υπάρχει κάποια κάλυψη προς τα κάτω", πρόσθεσε ο Ryan McKay, της TD Securities.
Το ασήμι υποχώρησε 0,9% στα 19,47 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 897,38 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,9% στα 2.153,61 δολάρια.
Οι αναλυτές της Citi δήλωσαν ότι ήταν σχετικά απαισιόδοξοι για το παλλάδιο, επικαλούμενοι την ανθεκτική ζήτηση για την αύξηση της διαθεσιμότητας προμήθειας τσιπ αυτοκινήτων, την ανανέωση αποθεμάτων της αλυσίδας εφοδιασμού αυτοκινήτων και τους αυξανόμενους κινδύνους εφοδιασμού στη Ρωσία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης