Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Σκληραίνει τη στάση του το καθεστώς - Κατηγορεί για «προπαγάνδα» την ακτιβίστρια κόρη του πρώην προέδρου Rafsanjani

Ιράν: Σκληραίνει τη στάση του το καθεστώς - Κατηγορεί για «προπαγάνδα» την ακτιβίστρια κόρη του πρώην προέδρου Rafsanjani
Πρώην βουλευτής και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, η Faezeh Hashemi Rafsanjani «κατηγορείται για συνωμοσία, διατάραξη της δημόσιας τάξης και προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας»
Σχετικά Άρθρα

Η δικαστική αρχή του Ιράν ανακοίνωσε ότι διατύπωσε κατηγορίες για «προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας» σε βάρος της κόρης του πρώην προέδρου του Ιράν Akbar Hashemi Rafsanjani, Faezeh, η οποία κρατείται στην Τεχεράνη από τα τέλη Σεπτεμβρίου, εν μέσω της κλιμάκωσης των διαδηλώσεων για το θάνατο της Mahsa Amini.
Οι διαδηλώσεις στο Ιράν ξέσπασαν στις 16 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η 22χρονη Ιρανή κουρδικής καταγωγής πέθανε στο νοσοκομείο, τρεις μέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη από την αστυνομία ηθών γιατί, σύμφωνα με την αστυνομία, παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες στην Ισλαμική Δημοκρατία, που επιβάλλει να φορούν μαντίλα.
Πρώην βουλευτής και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών, η Faezeh Hashemi Rafsanjani «κατηγορείται για συνωμοσία, διατάραξη της δημόσιας τάξης και προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρανικής δικαιοσύνης Μασούντ Σεταγεσί σε συνέντευξη Τύπου στην Τεχεράνη.
Η Faezeh, 59 ετών, συνελήφθη στις 27 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη γιατί παρότρυνε τους κατοίκους να διαδηλώσουν.
H Faezeh Hasheni Rafsanjani έχει καταδικαστεί αρκετές φορές από το 2012 μέχρι σήμερα σε διάφορες ποινές φυλάκισης πάντα για προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας και βλασφημία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πατέρας της, Akbar Hashemi Rafsanjani, ήταν πρόεδρος του Ιράν μεταξύ 1989 και 1997 και υπήρξε ένας από τους μετριοπαθείς ηγέτες που υποστήριζε τη μερική φιελελευθεροποίηση του αυστηρού θεοκρατικού καθεστώτος; της χώρας.
Σύμφωνα με έναν τελευταίο ιρανικό απολογισμό, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις από τις 16 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 18 μελών των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι ιρανικές αρχές, που διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή των δυνάμεων της τάξης στον θάνατο της Mahsa Amini, συνέλαβαν εκατοντάδες διαδηλωτές, χαρακτηρίζοντάς τους «ταραχοποιούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης