Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street: Αυτή η εταιρεία έχασε 2 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία μέσα σε μία μέρα!

Wall Street: Αυτή η εταιρεία έχασε 2 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία μέσα σε μία μέρα!
Την Παρασκευή, η Rivian είχε συνολική χρηματιστηριακή αξία 29,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας είχε πέσει στα 27,81 δισεκατομμύρια δολάρια

Η απόφαση της Rivian να ανακαλέσει σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα προκάλεσε πτώση της αγοραίας αξίας της κατασκευάστριας EV κατά περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα μιας μόνο συνεδρίας.
Την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, ενημέρωσε το προσωπικό ότι η εταιρεία ανακαλούσε περίπου 12.200 οχήματα αφού είχε ανακαλύψει ένα κατασκευαστικό ελάττωμα σε μικρό αριθμό οχημάτων.
Το σφάλμα θα μπορούσε να κάνει τους οδηγούς να χάσουν τον έλεγχο του τιμονιού.
Σύμφωνα με την έκθεση ανάκλησης ασφαλείας που υποβλήθηκε στο NHTSA στις 6 Οκτωβρίου, η εταιρεία ανησυχεί ότι το κούμπωμα που συνδέει τον μπροστινό επάνω βραχίονα ελέγχου και τον συνδετήρα συγκράτησης της άρθρωσης του τιμονιού για τους μπροστινούς τροχούς μπορεί να μην έχει σφιχτεί επαρκώς σε ορισμένα αυτοκίνητα.
Την Παρασκευή, η Rivian είχε συνολική χρηματιστηριακή αξία 29,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μέχρι το κλείσιμο της Δευτέρας είχε πέσει στα 27,81 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι σχετικά σύνηθες οι αυτοκινητοβιομηχανίες να εκδίδουν ανακλήσεις, ωστόσο, η τελευταία ειδοποίηση έρχεται σε μια στιγμή που η Rivian - η οποία υποστηρίζεται από τη Ford και την Amazon - ελπίζει να αυξήσει την παραγωγή για να πετύχει τον προβλεπόμενο στόχο της να κατασκευάσει 25.000 οχήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η εταιρεία είπε στο Insider, ότι δεν αναμένει ότι η ανάκληση θα επηρεάσει την παραγωγή καθώς η εταιρεία έχει σταματήσει την παραγωγή οχημάτων με το ελάττωμα.
Η Rivian έχει κατασκευάσει 14.300 οχήματα φέτος, σύμφωνα με το Reuters .
Η ανάκληση είναι η πιο πρόσφατη αποτυχία που έπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία, από την υπερπαραγωγική της IPO 11,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο, που την είδε ως δυνητικό ανταγωνιστή της Tesla, στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ .
Τον Ιούλιο , η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να απολύσει περίπου το 6% του εργατικού της δυναμικού των 14.000 ατόμων.
Τον Μάιο, η Rivian ανακάλεσε περίπου 500 ηλεκτρικά pickup R1T του 2022 λόγω ανησυχιών ότι οι αερόσακοι ενδέχεται να μην απενεργοποιηθούν όταν ένα παιδί κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού, σύμφωνα με το Reuters .
Τον Μάρτιο, η εταιρεία μείωσε την πρόβλεψή της για την παραγωγή του 2022 στο μισό λόγω ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης