Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζημιές 687 εκατ. δολαρίων για τη Nissan από την πώληση της θυγατρικής της στη Ρωσία

Ζημιές 687 εκατ. δολαρίων για τη Nissan από την πώληση της θυγατρικής της στη Ρωσία
H Νissan θα γράψει μεγάλη ζημιά φέτος δίνοντας τη θυγατρική της στη Ρωσία έναντι 1 ευρώ, αλλά βάσει της συμφωνίας, θα έχει τη δυνατότητα να την εξαγοράσει πίσω στην ίδια τιμή εντός εξαετίας
Σχετικά Άρθρα

H αυτοκινητοβιομηχανία Nissan Motor Co Ltd θα γράψει ζημιά 687 εκατ. δολαρίων, επειδή θα παραδώσει τη θυγατρική της στη Ρωσία σε μια κρατική οντότητα έναντι 1 ευρώ.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα μεταβιβάσει τις μετοχές της στη Nissan Manufacturing Russia LLC στην κρατική NAMI, ανέφερε.
Βάσει της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Nissan θα έχει το δικαίωμα να εξαγοράσει εκ νέου την επιχείρηση εντός έξι ετών, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο βιομηχανίας και εμπορίου.
Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Nissan καθίσταται την τελευταία μεγάλη εταιρεία που εγκαταλείπει τη Ρωσία από τον περασμένο Φεβρουάριο και την έναρξη του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται ότι και η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, που είναι βασικός μέτοχος στην ιαπωνική Nissan, είχε πουλήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz σε Ρώσο επενδυτή τον Μάιο.
Η πώληση στη NAMI θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας της Nissan στην Αγία Πετρούπολη καθώς και το κέντρο πωλήσεων και μάρκετινγκ στη Μόσχα, ανέφερε το υπουργείο.
Η Nissan δήλωσε ότι αναμένει μια έκτακτη ζημιά 687 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά διατήρησε την πρόβλεψή της οτι θα βγάλει φέτος κέρδη.
Η Renault, η οποία κατέχει το 43% της Nissan, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η απόφαση της Nissan για έξοδο από τη Ρωσία θα της επιφέρει απώλεια 331 εκατομμυρίων ευρώ στα καθαρά της έσοδα για το δεύτερο εξάμηνο του 2022.
Η Nissan είχε αναστείλει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη τον Μάρτιο λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Από τότε, η εταιρεία και η τοπική της μονάδα παρακολουθούσαν την κατάσταση, ανέφερε.
Ωστόσο, «δεν υπήρχε ορατότητα» αλλαγής στο εξωτερικό περιβάλλον, οπότε αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης