Τελευταία Νέα
Διεθνή

G7: Θα παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί

G7: Θα παρέχουμε στήριξη στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί
Οι ηγέτες των G-7 συναντώνται μέσω τηλεδιάσκεψης μία ημέρα αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε σειρά πυραυλικών επιδρομών στο Κίεβο και σε δώδεκα άλλες πόλεις που έπληξαν βασικούς στόχους υποδομής...

Για «όσο χρειαστεί» θα παρέχουν στήριξη στην Ουκρανία, παρά τα πρόσφατα βήματα κλιμάκωσης από τη Ρωσία, τα μέλη της Ομάδας των επτά μεγαλύτερων βιομηχανοποιημένων εθνών σε δήλωσή τους.
«Διαβεβαιώσαμε τον Volodymyr Zelensky ότι είμαστε αποφασισμένοι και σταθεροί στη δέσμευσή μας να παρέχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται η Ουκρανία για να διατηρήσει την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», σημειώνουν οι G7 σε προσχέδιο δήλωσης που είδε το Bloomberg, αναφερόμενοι στον Ουκρανό πρόεδρο. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη και θα σταθούμε σταθερά με την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί».
Οι ηγέτες των G-7 συναντώνται μέσω τηλεδιάσκεψης μία ημέρα αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε σειρά πυραυλικών επιδρομών στο Κίεβο και σε δώδεκα άλλες πόλεις που έπληξαν βασικούς στόχους υποδομής.
Τα έθνη, στα οποία περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, δεν αναφέρθηκαν σε κανένα συγκεκριμένο νέο βήμα ή όπλα που θα παράσχουν, αλλά προειδοποίησαν τη Μόσχα ότι τυχόν επιθέσεις σε δυτικές υποδομές θα αντιμετωπίζονταν με «ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», μια αναφορά στην πρόσφατη «δολιοφθορά» στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης