Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Απλώνεται η εξέγερση - Συμμετείχαν συνδικαλιστές των εγκαταστάσεων πετρελαίου - Συλλήψεις και καταστολή

Ιράν: Απλώνεται η εξέγερση - Συμμετείχαν συνδικαλιστές των εγκαταστάσεων πετρελαίου - Συλλήψεις και καταστολή
Πάντως η είδηση της συμμετοχής των συνδικαλιστών των εγκαταστάσεων πετρελαίου στην εξέγερση που μεταδίδεται από τα μέσα που στηρίζουν τη διαδηλώσεις διαψεύστηκε από το καθεστώς
Σχετικά Άρθρα

Οι ιρανικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις έπειτα από συνδικαλιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων σε σημαντική περιοχή παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
«Εργάτες σε πετροχημικό εργοστάσιο που βρίσκεται στην Ασαλουγέχ διοργάνωσαν (χθες) το πρωί συνδικαλιστική συγκέντρωση», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής αυτής Ali Hashemi, τις δηλώσεις του οποίου επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Η Ασαλουγέχ, πόλη-λιμάνι στην επαρχία Μπουσέρ, στο νότιο Ιράν, φιλοξενεί το σημαντικό συγκρότημα πετρελαίου και φυσικού αερίου Pars Sud.
«Δυστυχώς ένας αριθμός καιροσκόπων διείσδυσε στη συγκέντρωση πυρπόλησε εργοτάξια που βρίσκονται σε αυτήν τη ζώνη όπως και απορρίμματα», διευκρίνισε ο Hashemi.
«Με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας η ομάδα αυτή διαλύθηκε και ορισμένοι συνελήφθησαν», σημείωσε ο ίδιος χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
Από την πλευρά του το ιρανικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna διέψευσε κατόπιν πληροφοριών, που σύμφωνα με το ίδιο, μετέδωσαν «ιρανόφωνα εχθρικά στην Επανάσταση μέσα την ύπαρξη οποιασδήποτε απεργίας εργαζομένων στην ζώνη αυτή, στην οποία η παραγωγή στις πετροχημικές μονάδες και σε αυτές φυσικού αερίου είναι φυσιολογική».
«Μόνον ορισμένες δεκάδες εργαζόμενοι σε πετροχημικό εργοστάσιο διαμαρτυρήθηκαν λόγω της μη καταβολής των μισθών τους», διευκρίνισε το Irna, υπενθυμίζοντας ότι «περίπου 40.000 άνθρωποι εργάζονται στο Pars Sud».
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων γίνεται τη στιγμή που το Ιράν αντιμετωπίζει ένα κύμα διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της 22χρονης Mahsa Amini στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ τελούσε υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών για παραβίαση του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που προβλέπει κυρίως οι γυναίκες να φορούν μαντίλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης