Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σύννεφα χρεοκοπίας» για Credit Suisse - Αντιμετωπίζει κεφαλαιακό έλλειμμα 8 δισ. δολαρίων το 2024

«Σύννεφα χρεοκοπίας» για Credit Suisse - Αντιμετωπίζει κεφαλαιακό έλλειμμα 8 δισ. δολαρίων το 2024
Η Goldman Sachs θεωρεί, πως μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως συνετή για τη διατήρηση ενός αποθέματος ασφαλείας

Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε άνοδος της τιμής της μετοχής της Credit Suisse παρά τη συνεχιζόμενη αύξηση της αντίληψης των αγορών για τον πιστωτικό κίνδυνο της τράπεζας που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.
Ωστόσο, μετά από μια έκθεση της Goldman Sachs οι τιμές των μετοχών υποχωρούν.
«Η Credit Suisse συνεχίζει να αντιμετωπίζει κυκλικές και διαρθρωτικές προκλήσεις», γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές της Goldman, διατηρώντας σύσταση πώλησης για τη μετοχή της».

2022-10-11_04-39-34_1.jpg

Η τράπεζα, με έδρα τη Ζυρίχη, αντιμετωπίζει μια τρύπα 4 δισεκατομμυρίων φράγκων, δεδομένης της ανάγκης αναδιάρθρωσης των εργασιών επενδυτικής τραπεζικής σε μια εποχή «ελάχιστης» δημιουργίας κεφαλαίου, έγραψαν αναλυτές με επικεφαλής τον Chris Hallam.
Τα ασθενέστερα κέρδη σε συνδυασμό με τα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό RWA και τον κίνδυνο συνεχιζόμενων δικαστικών εξόδων, δημιουργούν πρόσθετες κεφαλαιακές πιέσεις.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, μια πώληση Τιτλοποιημένων Προϊόντων θα μπορούσε να βελτιώσει τον δείκτη CET1 της ελβετικής τράπεζας την περίοδο 2023 - 2024E κατά 30-33 μ.β.
«Συνολικά, υπολογίζουμε πιθανό κεφαλαιακό έλλειμμα 4-8 δισ. φραγκών το 2024, δεδομένων των στόχων για το CET1 και τις δαπάνες για τα έξοδα δικαστηρίου /αναδιάρθρωσης.
Βέβαια, στο βασικό μας σενάριο (χωρίς αναδιάρθρωση), οι κεφαλαιακές απαιτήσεις μειώνονται στα 3 δισ. φράγκα.
Δεδομένης της άποψής μας ότι το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Credit Suisse απαιτεί αναδιάρθρωση, καθώς η παραγωγή κεφαλαίου είναι ελάχιστη, θεωρούμε τώρα μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνετή για τη διατήρηση ενός αποθέματος ασφαλείας».
Τα σχόλια της Goldman ειπώπηκαν από την αναλύτρια Jefferies, Flora Bocahut, η οποία είπε σε σημείωμα την Τρίτη ότι η Credit Suisse χρειάζεται περίπου 9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια.
Όμως, δεδομένης της μειωτικής φύσης μιας αύξησης κεφαλαίου, η Bocahut αναμένει ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις εκχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Εν κατακλείδι, καθώς η τράπεζα προσπαθεί να αποφύγει αυτό που θα ήταν μια ακριβή άντληση κεφαλαίων, διερευνά την πώληση του Mandarin Oriental Savoy Zurich, ανέφερε το Bloomberg News την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης