Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι απειλές του Ρώσου προέδρου Putin είναι επικίνδυνες - Θα διεξαγάγουμε ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Οι απειλές του Ρώσου προέδρου Putin είναι επικίνδυνες - Θα διεξαγάγουμε ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής
Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής...
Σχετικά Άρθρα

Aνεύθυνες και επικίνδυνες χαρακτήρισε τις απειλές του Ρώσου προέδρου Putin ο γενικός γραμματέας του NATO, Jens Stoltenberg, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής.
Ειδικότερα, ο κ. Stoltenberg, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους για την κατάσταση στην Ουκρανία, είπε πως «Η Ρωσία έχει ξεκινήσει φρικτές επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποδομών», συμπληρώνοντας πως «θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση στις υποδομές των συμμάχων μας».
Οι επιθέσεις της Ρωσίας στο Κίεβο έγιναν ως αντίποινα για την έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει τις ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής την επόμενη εβδομάδα εν μέσω κλιμακούμενων απειλών για χρήση ατομικών όπλων από τον Vladimir Putin.
«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που συμβαίνει κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας ασφαλή και αποτελεσματική», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, όπως μεταδίδουν οι Financial Τimes.
Στην εβδομαδιαία άσκηση «Steadfast Noon» θα συμμετάσχουν 14 μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και αεροσκάφη με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών μαζί με πρόσθετες δυνάμεις, όπως αεροπλάνα πληροφοριών και ανεφοδιασμού.
Η εβδομαδιαία άσκηση έχει στόχο να διασφαλίσει ότι το προσωπικό και ο εξοπλισμός είναι έτοιμα.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο Putin έχει κλιμακώσει τις απειλές του για χρήση πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, παρά τις προειδοποιήσεις από τις δυτικές χώρες ότι ένα τέτοιο βήμα θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».
Ο Stoltenberg ενημέρωσε ακόμα ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από κρίσιμες εγκαταστάσεις στον απόηχο των επιθέσεων στους αγωγούς φυσικού αερίου στη Βαλτική Θάλασσα (Nord Stream).
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε για «Αρμαγεδδώνα» εάν ο Putin χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης