Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε ΗΠΑ για OPEC+: Η Ρωσία δεν στοχεύει κανέναν - Σκοπός να σταθεροποιηθεί η αγορά ενέργειας

Putin σε ΗΠΑ για OPEC+: Η Ρωσία δεν στοχεύει κανέναν - Σκοπός να σταθεροποιηθεί η αγορά ενέργειας
Η Μόσχα δεν εργάζεται εναντίον οποιουδήποτε στις αγορές ενέργειας, διαμηνύει ο πρόεδρος Putin
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία δεν εργάζεται εναντίον οποιουδήποτε στις αγορές ενέργειας, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, μία εβδομάδα αφότου η Ουάσινγκτον επέκρινε μια απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει απότομα την παραγωγή πετρελαίου.
Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, ο Putin είπε πως η Ρωσία έχει ως στόχο να δημιουργήσει σταθερότητα στις αγορές ενέργειας και να διασφαλίσει ότι η προσφορά και η κατανάλωση βρίσκονται σε ισορροπία.

«Στόχος η σταθερότητα της αγοράς ενέργειας»

"Εργαζόμαστε επίσης δραστήρια μέσα στο πλαίσιο του OPEC+.
Ξέρω τη θέση σας, οι ενέργειές μας, οι αποφάσεις μας δεν κατευθύνονται εναντίον οποιουδήποτε, δεν πρόκειται και δεν το κάνουμε με τρόπο ώστε να δημιουργούμε προβλήματα για οποιονδήποτε", τόνισε ο Putin κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
"Οι ενέργειές μας έχουν στόχο να δημιουργήσουν σταθερότητα στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, έτσι ώστε τόσο οι καταναλωτές ενεργειακών πόρων όσο και οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή, οι προμηθευτές στις παγκόσμιες αγορές, να αισθάνονται ήρεμοι, σταθεροί και σίγουροι.
Έτσι ώστε η προσφορά και η ζήτηση να είναι σε ισορροπία."

Οργή στις ΗΠΑ κατά του OPEC+ για τη στήριξη στη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden κάλεσε την κυβέρνησή του και το Κογκρέσο να διερευνήσουν τρόπους προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ και να μειωθεί ο έλεγχος του OPEC+ στις τιμές ενέργειας μετά τις "κοντόφθαλμες" μειώσεις παραγωγής του καρτέλ.
Η απόφαση προκάλεσε την αιχμηρή απάντηση από τον Bidenπου υπογραμμίζει το αυξανόμενο ρήγμα ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σαουδική Αραβία για την ενεργειακή πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης