Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Νοέμβριο η κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου κατά της ελονοσίας στην Αφρική για παιδιά - Χρειάστηκε 30 χρόνια για να αναπτυχθεί

Τον Νοέμβριο η κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου κατά της ελονοσίας στην Αφρική για παιδιά - Χρειάστηκε 30 χρόνια για να αναπτυχθεί
Το εμβόλιο χρειάστηκε περισσότερα από 30 χρόνια για να αναπτυχθεί και δοκιμάστηκε στο Μαλάουι, την Γκάνα και την Κένυα. Ωστόσο, έχει επικριθεί για τη χαμηλή αποτελεσματικότητά του 30%

Το Μαλάουι πρόκειται να κυκλοφορήσει εμβόλιο κατά της ελονοσίας για παιδιά κάτω των πέντε ετών τον Νοέμβριο, αναφέρει η εφημερίδα η Φωνή της Αμερικής (VOA) .
Η μόλυνση από τα κουνούπια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά και αντιπροσωπεύει το 36% όλων των εξωτερικών ασθενών στα νοσοκομεία και το 15% των εισαγωγών στα νοσοκομεία στη χώρα της νοτιοκεντρικής Αφρικής.
Ο Khumbize Kandodo Chiponda, υπουργός Υγείας του Μαλάουι, δήλωσε ότι τα κρούσματα είναι τα υψηλότερα κατά την περίοδο των βροχών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, εξ ου και η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας.
Η απόφαση για την έναρξη της εκστρατείας, η οποία συνεπάγεται τη χορήγηση τεσσάρων δόσεων του εμβολίου RTS,S, είπε ο Chiponda, λήφθηκε μετά από μια πιλοτική φάση και συζητήσεις τον Σεπτέμβριο μεταξύ του προέδρου του Μαλάουι Lazarus Chakwera και εκπροσώπων του PATH, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού υγείας.
«Τώρα που επιτέλους θα κυκλοφορήσουν τα εμβόλια κατά της ελονοσίας στο Μαλάουι», δήλωσε η Maziko Matemba, ακτιβίστρια υγείας και πρεσβευτής υγείας της κοινότητας στο Μαλάουι, «και ελπίζουμε ότι τα άτομα κάτω των πέντε ετών [ηλικιακή ομάδα] θα προστατεύονται επειδή σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία , η ελονοσία είναι τόσο ενδημική στην ηλικία κάτω των πέντε ετών [ηλικιακή ομάδα] και προσθέτουμε ένα πακέτο για την πρόληψη της ελονοσίας».
Το εμβόλιο χρειάστηκε περισσότερα από 30 χρόνια για να αναπτυχθεί και δοκιμάστηκε στο Μαλάουι, την Γκάνα και την Κένυα. Ωστόσο, έχει επικριθεί για τη χαμηλή αποτελεσματικότητά του 30%, το υψηλό κόστος και τις προκλήσεις στον χειρισμό του. Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, ανέφερε το Associated Press τον Ιούλιο, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates σταμάτησε την άμεση υποστήριξή του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης