Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία δεν αποκλείει συνάντηση Putin με Biden - Lavrov: Εάν υποβληθεί αίτημα, θα το εξετάσουμε

Η Ρωσία δεν αποκλείει συνάντηση Putin με Biden - Lavrov: Εάν υποβληθεί αίτημα, θα το εξετάσουμε
Η Ρωσία αν και δηλώνει ανοιχτή σε συζητήσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει κάποια σοβαρή πρόταση
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτή εμφανίζεται η Ρωσία όσον αφορά ενδεχόμενη συνάντηση του προέδρου, Vladimir Putin, με τον Αμερικανό ομόλογο του, Joe Biden.
«Εάν οι ΗΠΑ προτείνουν συνάντηση Putin με Biden, θα το εξετάσουμε» φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με τη Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη κάποια σοβαρή πρόταση για διαπραγμάτευση.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες ή με την Τουρκία για τρόπους τερματισμού του πολέμου.
Ο Lavrov αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, όπως ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας, John Kirby, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές σε συνομιλίες, αλλά η Ρωσία αρνείται. «Αυτό είναι ψέμα» δήλωσε ο Lavrov και συνέχισε «δεν έχουμε λάβει σοβαρές προτάσεις για να έρθουμε σε επαφή». Τέλος επεσήμανε ότι η Ρωσία δεν θα αρνηθεί μια συνάντηση μεταξύ Putin και Biden στη Σύνοδο του G20 στα μέσα Νοεμβρίου στην Ινδονησία.

Η... αινιγματική δήλωση από Biden

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί πριν λίγες ημέρες και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του.
«Μένει να το δούμε», είπε στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συζητήσει απευθείας με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης