Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα covid στη Σανγκάη – Μαζικό testing

Κίνα: Αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα covid στη Σανγκάη – Μαζικό testing
Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και πάλι στα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου,
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει η ανησυχία στην Κίνα για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σανγκάη και σε άλλες μεγαλουπόλεις ενόψει μάλιστα της έναρξης του 20ου συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος την προσεχή Κυριακή 16 Οκτωβρίου.
Οι κινεζικές αρχές έχουν εντείνει και πάλι τους ελέγχους σε Σανγκάη και άλλες πόλεις, επεκτείνοντας την περίοδο της καραντίνας και απαγορεύοντας την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους όπου θα μπορούσε πιο εύκολα να διαδοθεί ο ιός.
Όπως αναφέρεται, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και πάλι στα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου, κάτι που αποδίδεται στις διακοπές που προηγήθηκαν στις αρχές του Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στη Σανγκάη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων, αναφέρθηκαν χθες 10 Οκτωβρίου, 28 νέα κρούσματα ενώ σε εθνικό επίπεδο ανακοινώθηκαν 2.089 νέες λοιμώξεις, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος από τις 20 Αυγούστου.
Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ένα ακόμα lockdown οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως και στις 16 περιφέρειες της θα γίνει μαζικός έλεγχος των κατοίκων τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ενώ αναφέρεται πως θα πρέπει να αυξηθεί και ο έλεγχος όσων ταξιδεύουν προς τη Σανγκάη και διαμένουν σε ξενοδοχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης