Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή γλώσσα κατά Putin από τον Fleming, των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών - «Έχει εξαντληθεί η Ρωσία»

Σκληρή γλώσσα κατά Putin από τον Fleming, των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών - «Έχει εξαντληθεί η Ρωσία»
Ο Fleming θα χαρακτηρίσει τη λήψη αποφάσεων από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin "ελαττωματική" μετά την αποτυχία κατάληψης του Κιέβου τις πρώτες ημέρες του πολέμου και την αποτυχία στα ανατολικά
Σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας και του προέδρου Vladimir Putin θα υιοθετήσει ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας ππληροφοριών (GCHQ), σερ Jeremy Fleming, κατά τη σημερινή του δημόσια ομιλία στο Royal United Services Institute (RUSI) στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας, ο Fleming αναμένεται να επισημάνει ότι η Ρωσία ξεμένει από όπλα καθώς αντιμετωπίζει "συγκλονιστικό" αριθμό απωλειών.
Κατά την εκτίμησή του, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις "αντιστρέφουν την κατάσταση" τόσο στο φυσικό πεδίο της μάχης όσο και στον κυβερνοχώρο.
Το κόστος για το Κρεμλίνο είναι "συγκλονιστικό" όσον αφορά τους νεκρούς στρατιώτες και τον χαμένο εξοπλισμό, θα πει ο επικεφαλής της βρετανικής κατασκοπείας.

"Ελαττωματική" η λήψη αποφάσεων στη Ρωσία

Ο Fleming θα χαρακτηρίσει τη λήψη αποφάσεων από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin "ελαττωματική" μετά την αποτυχία κατάληψης του Κιέβου τις πρώτες ημέρες του πολέμου και την αποτυχία στα ανατολικά.
"Είναι μια στρατηγική υψηλού κινδύνου που οδηγεί σε στρατηγικά λάθη στην κρίση", θα πει ο Fleming.
"Τα κέρδη τους αντιστρέφονται. Το κόστος για τη Ρωσία - σε ανθρώπους και εξοπλισμό - είναι συγκλονιστικό.
Γνωρίζουμε - και οι Ρώσοι διοικητές στο έδαφος γνωρίζουν - ότι οι προμήθειες και τα πυρομαχικά τους εξαντλούνται.
"Οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν εξαντληθεί.
Η χρήση αιχμαλώτων για την ενίσχυση και τώρα η κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων άπειρων κληρωτών, δείχνουν μια απελπιστική κατάσταση.
"Φεύγουν από την επιστράτευση, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν.
Γνωρίζουν ότι η πρόσβασή τους στις σύγχρονες τεχνολογίες και στις εξωτερικές επιρροές θα περιοριστεί δραστικά.
Και αισθάνονται το μέγεθος του τρομερού ανθρώπινου κόστους του πολέμου της επιλογής του".

Απειλή από το Πεκίνο

Ο κορυφαίος αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών θα μιλήσει επίσης για την Κίνα.
Θα πει ότι το Πεκίνο επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τεχνολογίες στο διάστημα και στο διαδίκτυο με τρόπους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν "τεράστια απειλή για όλους μας".
Ο Fleming θα επισημάνει τις ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο η κινεζική κυβέρνηση να στοχεύσει τους δορυφόρους των αντιπάλων της σε περίοδο σύγκρουσης, παραλύοντας έναν κρίσιμο τομέα στον οποίο βασίζονται οι στρατοί για την εκτόξευση όπλων και την επικοινωνία.
Υπάρχει φόβος ότι η τεχνολογία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ανθρώπων.
Θα πει επίσης ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα "παίρνει τα μαθήματα" από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δημιουργώντας αναχώματα σε περίπτωση κυρώσεων.
Ο Fleming θα περιγράψει πώς το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ψηφιακά νομίσματα για να παρακολουθεί τις συναλλαγές των ανθρώπων και επίσης να βοηθήσει στην προστασία της οικονομίας του από το είδος των κυρώσεων που εφαρμόζονται στο καθεστώς του Putin.
Οι δυτικοί σύμμαχοι παρακολουθούν στενά την Κίνα εν μέσω ανησυχιών ότι ο πρόεδρος Xi Jinping μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο εισβολής στο νησί της Ταϊβάν, χρησιμοποιώντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία για να ενισχύσει τις άμυνές της έναντι οποιασδήποτε δυτικής αντίδρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης