Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απάντηση Putin μετά την Κριμαία… 100 πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Πανικόβλητος ο Zelensky ζητάει αεράμυνα

Η απάντηση Putin μετά την Κριμαία… 100 πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Πανικόβλητος ο Zelensky ζητάει αεράμυνα
Τα αντίποινα της Ρωσίας – Η Ουκρανία τερματίζει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας... κατέρρευσε το δίκτυο της 

Μετά την τρομοκρατική επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία σε πολιτική υποδομή της Ρωσίας, την γέφυρα 19 χιλιομέτρων που συνδέει δια θαλάσσης της Κριμαία με την Ρωσία… ο ρώσος Πρόεδρος Putin ήταν δεδομένο ότι θα απαντήσει…
Προφανώς και ο έμπειρος Putin δεν θα επέλεγε αψυχολόγητα χτυπήματα με συμβατικά πυρηνικά όπλα… αλλά έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ουκρανία…πραγματοποιώντας 100 πυραυλικά χτυπήματα σε όλη την Ουκρανία…
Όλη η Ουκρανία στις 10 Οκτωβρίου 2022 τέθηκε σε πλήρη συναγερμό, βομβαρδίστηκαν οι κύριες πόλεις και βασικές στρατιωτικές υποδομές… εκπλήσσοντας τους Ουκρανούς.
Ο πανικόβλητος Zelensky ο πρόεδρος της Ουκρανίας αμέσως μετά το μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών σε δεκάδες πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Ουκρανία, ζήτησε από τις ΗΠΑ να στείλουν επειγόντως περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να βοηθήσουν ώστε «να κλείσουν οι ουρανοί».

Κατά βάση οι ρώσοι χτύπησαν υποδομές της Ουκρανίας...αλλά γιατί;

Οι Ουκρανοί το τελευταίο διάστημα κινούνται πολύ επικίνδυνα... αυτό φάνηκε ξεκάθαρα με τα συνεχή χτυπήματα στο πυρηνικό εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της Zaporizhia.
Η Ουκρανία προσπάθησε επίσης να υπονομεύσει τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, πραγματοποίησε επιθέσεις δολιοφθοράς στον πυρηνικό σταθμό Kursk, καθώς και σε άλλες εγκαταστάσεις της ρωσικής στρατηγικής υποδομής ενέργειας και φυσικού αερίου.
Στις 9 και 10 Οκτωβρίου, ο Ουκρανικός στρατός συνέχισε τις επιθετικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της Kherson, στην περιοχή του Κηαρκιω και στο έδαφος του Luhansk, καθώς και στην περιοχή Zaporizhia.
Όλες οι επιθέσεις τους αποκρούστηκαν με μεγάλες απώλειες για τον Ουκρανικό στρατό.
Ένας μεγάλος αριθμός ξένων μισθοφόρων έχει αναπτυχθεί μαζί με τις μονάδες του ουκρανικού στρατού.

Η τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας γίνεται σύμβολο της σύγκρουσης που εισέρχεται σε ένα νέο στάδιο....

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας δήλωσε ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων.
Η δήλωση έγινε εν μέσω απότομα αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Αιφνιδιάστηκαν και οι αμερικανοί

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Biden σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν τα απαραίτητα όπλα, τα οποία θα περιλαμβάνουν περισσότερα συστήματα αεράμυνας, πιθανότατα τα αντιαεροπορικά συστήματα NASAMS.

Ο Biden «εξέφρασε την καταδίκη του για τα πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας σε όλη την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του Κίεβου, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε αυτές τις παράλογες επιθέσεις», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Πρόεδρος Biden δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία την υποστήριξη που απαιτείται για να αμυνθεί, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων συστημάτων αεράμυνας».

Ο Zelensky τόνισε ότι η προμήθεια πρόσθετων προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας παραμένει «η νούμερο 1 προτεραιότητα στην αμυντική μας συνεργασία» με τις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας τόνισε τα εξής:

«Η καλύτερη απάντηση στη ρωσική πυραυλική τρομοκρατία είναι η προμήθεια αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ουκρανία - προστατέψτε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία!
Το κακό πρέπει να τιμωρηθεί.

Και η Γερμανία δεσμεύεται ότι θα μεταφέρει τουλάχιστον τέσσερα συστήματα αεράμυνας IRIS-T SLM στην Ουκρανία «τις επόμενες ημέρες».
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας τόνισε:
«Η νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο και σε πολλές άλλες πόλεις καθιστά σαφές πόσο σημαντικό είναι να παραδοθούν γρήγορα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία».
«Οι επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας τρομοκρατούν πρωτίστως τον άμαχο πληθυσμό.
Γι' αυτό τους υποστηρίζουμε τώρα με αντιαεροπορικά συστήματα»

Η κυβέρνηση Zelensky παρότρυνε επίσης καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ, κάτι που ωστόσο οι αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους αρνήθηκαν να κάνουν λόγω των φόβων ότι θα εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Τα αντίποινα της Ρωσίας – Η Ουκρανία τερματίζει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας... κατέρρευσε το δίκτυο της 

Οι αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων της Ρωσίας επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας.
Μια μεγάλη θερμοηλεκτρική μονάδα καταστράφηκε στο Κίεβο.
Η ζημιά από τις επιθέσεις ήταν τόσο σοβαρή που η Ουκρανία τερματίζει όλες τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη, λέγοντας ότι το δικό της δίκτυο είναι πλέον ασταθές.

Μπαράζ εκρήξεων

Μια σειρά από μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν το Κίεβο και πολλές τοποθεσίες σε όλη την Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επιβεβαίωσε τις νέες πυραυλικές επιθέσεις λέγοντας ότι οι νέοι πύραυλοι που χτυπούν είναι μέρος του σχεδίου της Ρωσίας να «μας εξαφανίσει από το πρόσωπο της Γης και ότι δυστυχώς, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».
Οι εικόνες εκτεταμένης καταστροφής στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον 100 χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν , με πολλούς πυραύλους κρουζ που εκτοξεύτηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Putin σε τηλεοπτική ανακοίνωσή του είπε ότι διέταξε επιθέσεις σε στρατιωτικούς, ενεργειακούς και επικοινωνιακούς στόχους ειδικά ως απάντηση στην επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.

Ο Putin προειδοποίησε…

«Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες για τρομοκρατικές επιθέσεις, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι αυστηρή και στο επίπεδο των απειλών που αντιμετωπίζει.
Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία» προειδοποίησε ο Puitn.
Απείλησε ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες:
«Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες για διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, οι απαντήσεις από τη Ρωσία θα είναι σκληρές και η κλίμακα τους θα αντιστοιχεί στο επίπεδο απειλής για τη Ρωσία».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε επίσης ότι έπληξε «όλους τους καθορισμένους στόχους» που σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι ήταν μη στρατιωτικές υποδομές στην ουκρανική πρωτεύουσα.
Περισσότερες από 15 σημαντικές πόλεις και πάνω από 50 κωμοπόλεις και στόχοι χτυπήθηκαν από πυραύλους Kh-101 και Kalibr.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου της ουκρανικής προεδρίας είπε ότι «πολλές πόλεις» δέχθηκαν ρωσική επίθεση.
Η Ουκρανία δέχεται πυραυλική επίθεση.
Υπάρχουν πληροφορίες για χτυπήματα σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας.

Η υποκρισία της Ευρώπης

Ενώ για το χτύπημα στην Κριμαία κανείς από την Ευρωπαϊκό Ένωση δεν σχολίασε αμέσως έσπευσαν να σχολιάσουν τις ρωσικές επιθέσεις… είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από τις επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον αμάχων στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας.
Τέτοιες πράξεις δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα».

Στόχος η ανατροπή του καθεστώτος της Ουκρανίας

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε ότι είναι μόνο η αρχή της απάντησης…
«Το πρώτο επεισόδιο τελείωσε.
Θα υπάρξουν και άλλα ...
Θα εκφράσω την προσωπική μου θέση...
Το ουκρανικό κράτος στην τρέχουσα διαμόρφωση του με το ναζιστικό πολιτικό καθεστώς θα αποτελεί μια συνεχή, άμεση και ξεκάθαρη απειλή για τη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, εκτός από την προστασία του λαού μας και την προστασία των συνόρων της χώρας, στόχος των μελλοντικών μας ενεργειών…θα πρέπει να είναι η πλήρης διάλυση του πολιτικού καθεστώτος της Ουκρανίας»…

Επιθέσεις σοκ και δέος

Πολλοί ειδήμονες έχουν επισημάνει ότι η Ρωσία «κρατούσε δυνάμεις» μέχρι αυτό το σημείο.
Καθώς ο πόλεμος μαίνεται πάνω από επτά μήνες, δεν υπήρξε το είδος των επιθέσεων «σοκ και δέους» εναντίον μεγάλων ουκρανικών κέντρων όπως κάποιοι προέβλεπαν αρχικά.

Ορισμένοι αναλυτές τόνιζαν ότι «ειλικρινά δεν ξέρουμε τι περίμεναν η Ουκρανία και οι υποστηρικτές τους όταν αποφάσισαν να επιτεθούν σε μια γέφυρα που η Ρωσία την θεωρεί ζωτικής σημασίας»
1010attacks.jpg

K-1-768x432.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης