Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, με επίκεντρο το χαμηλό διετίας του Nasdaq - Στο -0,75% S&P 500, ο Nasdaq -1,04%

Πτώση στη Wall, με επίκεντρο το χαμηλό διετίας του Nasdaq - Στο -0,75% S&P 500, ο Nasdaq -1,04%
Την Παρασκευή 15/10 ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους οι τράπεζας JPMorgan, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citigroup.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες της Wall street τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, καθώς ο δείκτης Nasdaq  έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, καθώς οι μετοχές της τεχνολογίας εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο σε αυτή την πτωτική αγορά λόγω των απότομων επιτοκίων.

Την Παρασκευή 15/10 ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους οι τράπεζας JPMorgan, Wells Fargo, Morgan Stanley και Citigroup.
Οι PepsiCo, Delta και Domino’s είναι επίσης μεταξύ των εταιρειών που θα δημοσιεύσουν οικονομικά στοιχεία την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι επενδυτές αναμένουν και τη δημοσίευση των στοιχείων για τη μηνιαία μεταβολή του πληθωρισμού την Πέμπτη 13/10.

Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε -0,32%, στις 29.202 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση -0,75%, στις 3.612 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε -1,04%, στις 10.542 μονάδες
wall_kleisimo_4.JPG

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ford υποχωρεί 6%, μετά την υποβάθμιση από τη UBS σε «sell».
Βουτιά 4,5% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, ενώ η μετοχή της AMD διολισθαίνει 3%.


Βασικό θέμα προσοχής για την τρέχουσα εβδομάδα θα είναι οι ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο 2022, που αναμένονται την Πέμπτη 13/10.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το κατά πόσο η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) έχει συγκρατήσει την άνοδο των τιμών, με τα στοιχεία να προσφέρουν και σημάδια για το εάν η Fed θα «αφήσει το γκάζι» από τον τρέχοντα ρυθμό αύξησης των επιτοκίων ή εάν θα προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές, στον απόηχο της αυστοροποίησης των εξαγωγών ημιαγωγών από τις ΗΠΑ στην Κίνα, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Biden.
Σημειώνεται πως λόγω της σημερινής Ημέρας του Κολόμβου στις ΗΠΑ, η αγορά των ομολόγων είναι σε αργία και ο όγκος των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο αναμένεται να παρουσιάσει κάμψη.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 0,97 δολ./ευρώ.

Mohamed El-Erian: Oι αγορές «βρίσκονται στο όριο» - Έρχεται νέο λάθος της Fed

Ο κορυφαίος οικονομολόγος Mohamed El-Erian προειδοποίησε, ότι ο βασικός πληθωρισμός εξακολουθεί να αυξάνεται στις ΗΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι αγορές βρίσκονται στο όριο και ότι η Federal Reserve θα κάνει άλλο ένα λάθος.
Μιλώντας στο «Face the Nation» του CBS την Κυριακή, ο El-Erian είπε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν «πρόβλημα πληθωρισμού» εν όψει των βασικών στοιχείων για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή την Πέμπτη.
βασικός πληθωρισμός πιθανότατα θα μειωθεί περίπου στο 8%, αλλά ο βασικός πληθωρισμός, το τι μετράει τους παράγοντες του πληθωρισμού και πόσο ευρύ είναι, εξακολουθεί να αυξάνεται", είπε.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα πληθωρισμού με τις τιμές να αυξάνονται κατά 8,3% έως τον Αύγουστο, ενώ ο πυρήνας του πληθωρισμού αυξήθηκε κατά 6,3% τον ίδιο μήνα, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το ολλανδικό TTF στο +1,9% στα 159 ευρώ.
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,39% στα 92,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί βουτιά 1,5% στα 1.682 δολάρια ανά ουγκιά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης