Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Kραυγή αγωνίας» Τrump: «Σώστε τη χώρα» - O πληθωρισμός κοστίζει στους πολίτες σχεδόν 1.000 δολ τον μήνα

«Kραυγή αγωνίας» Τrump: «Σώστε τη χώρα» - O πληθωρισμός κοστίζει στους πολίτες σχεδόν 1.000 δολ τον μήνα
Kάλεσε τους «σκληρά εργαζόμενους πατριώτες» να ψηφίσουν Ρεπουμπλικανούς στο μεσοπρόθεσμο και «να σώσουν αυτή τη χώρα»
Ο πρώην Πρόεδρος D.Trump μίλησε για τον αντίκτυπο των χαμηλών τιμών στις αμερικανικές οικογένειες και περιέγραψε ένα «έθνος σε παρακμή» σε συγκέντρωσή οπαδών του στην Αριζόνα, προτρέποντας τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση να μην ψηφίσουν τους Δημοκρατικού και να σώσουν τη χώρα.

Ο πληθωρισμός κοστίζει!

Ο Trump ανέφερε στους συγκεντρωμένους οπαδούς του, ότι ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός κοστίζει στις οικογένειες της Αριζόνα 1.000 δολάρια το μήνα και κάλεσε τους «σκληρά εργαζόμενους πατριώτες» να ψηφίσουν Ρεπουμπλικανούς στο μεσοπρόθεσμο και «να σώσουν αυτή τη χώρα».

«Υπό τον Biden, την Pelosi, τον Schumer και το ριζοσπαστικό Δημοκρατικό Κογκρέσο, οι τιμές της βενζίνης… αυξάνονται κατά 86 % σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα—και ανεβαίνουν υψηλότερα», είπε ο Trump στο πλήθος, αναφερόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής Ν.Pelosi.
Οι τιμές της βενζίνης έχουν αντιστρέψει την πρόσφατη πτώση τους, με τον εθνικό μέσο όρο να αυξάνεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και την τιμή του ντίζελ να επανέρχεται πάνω από τα 5 δολάρια το γαλόνι, σύμφωνα με τον αναλυτή πετρελαίου Πάτρικ Ντε Χάαν.

Τιμές φυσικού αερίου «Σαν πυραυλάκατο πλοίο»

Ο Trumpεπέκρινε τον Biden για την εξάντληση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου (SPR) στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών «για να μειωθούν οι τιμές της βενζίνης πριν από τις εκλογές».
«Την επομένη των εκλογών, θα είστε σαν πυραυλάκατος», πρόσθεσε οTrump, προβλέποντας αύξηση των τιμών της αντλίας.
Ο Tom Kloza, ειδικός στις αγορές καυσίμων της Βόρειας Αμερικής, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο Twitter ότι υπήρξε μια «απίστευτη άνοδος» στις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, καυσίμων αεροσκαφών και ντίζελ.
«Επιστροφή κάποιου άσχημου πληθωρισμού στα φορτηγά, την άνεση στο σπίτι και τα αεροπορικά εισιτήρια», είπε ο Kloza.
Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος έδωσε μια αυστηρή εκτίμηση για τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών στα νοικοκυριά της Αριζόνα.
«Ο πληθωρισμός κοστίζει στην τυπική οικογένεια της Αριζόνα σχεδόν 1.000 δολάρια το μήνα», είπε οTrump. "Σκεφτείτε το - σχεδόν 11.000 $ το χρόνο."

Σύνορα «Εντελώς καταργημένα»

Μίλησε για μια ιστορική διάβρωση του πλούτου των νοικοκυριών των ΗΠΑ, ενώ οι εγκληματίες αντλούν κέρδη λόγω των συνόρων που έχουν «εξαφανιστεί πλήρως».
«Τα καρτέλ και οι διακινητές ανθρώπων έχουν δει τα εισοδήματά τους να εκτοξεύονται» κατά 2.500% από τότε που ανέλαβε ο Biden, ισχυρίστηκε οTrump.
Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος έστειλε το μήνυμά του, ότι η χώρα, υπό το Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, ήταν σε λάθος δρόμο.
«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή», είπε οTrump.
«Είμαστε ένα έθνος που από πολλές απόψεις έχει γίνει αστείο».

«Αλλά δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η φρίκη», συνέχισε. «Είναι σκληρά εργαζόμενοι πατριώτες όπως εσείς που πρόκειται να σώσουν αυτή τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης