Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβος και τρόμος μετά τα ρωσικά πλήγματα - Διακόπτονται οι εξαγωγές ενέργειας στην Ουκρανία

Φόβος και τρόμος μετά τα ρωσικά πλήγματα - Διακόπτονται οι εξαγωγές ενέργειας στην Ουκρανία

Για «σκληρή απάντηση» της Ρωσίας προειδοποίησε ο V.Putin

Τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας διακόπτει η Ουκρανία, λόγω των ρωσικών πληγμάτων στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας.
Σύμφωνα με το Κίεβο, γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας.

Έντεκα νεκροί και 64 τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 64 τραυματίσθηκαν από τις ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους σε όλη την Ουκρανία σήμερα, ανακοίνωσε η Κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της χώρας.
Στην ανακοίνωση της, που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφέρει ότι τέσσερις περιοχές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις πυραυλικές επιθέσεις – οι περιοχές Λβιβ, Πολτάβα, Σούμι και Τερνόπιλ – και πως η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί εν μέρει και σε άλλα τμήματα της χώρας. 

Για «σκληρή απάντηση» της Ρωσίας προειδοποίησε ο V.Putin

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, στον απόηχο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας το Σάββατο, την οποία χαρακτήρισε εκ νέου «τρομοκρατική ενέργεια» από την πλευρά της Ουκρανίας. 
«Είναι προφανές πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας διέταξαν, οργάνωσαν και διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές», δήλωσε ο Putin.
«Με τις ενέργειές του, το καθεστώς του Κιέβου έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τις πιο απεχθείς διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι απλώς αδύνατον να αφήσουμε τέτοιου είδους εγκλήματα αναπάντητα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την έναρξη της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
Σχετικά με το μπαράζ επιθέσεων στο Κίεβο και άλλες πόλεις σήμερα το πρωί, ο Putin δήλωσε ότι η Μόσχα πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις κατά ενεργειακών, στρατιωτικών και επικοινωνιακών υποδομών της Ουκρανίας, ως αντίποινα της επίθεσης στην γέφυρα.
«Αν συνεχιστούν οι απόπειρες διενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και στην κλίμακά τους θα ανταποκρίνονται στο επίπεδο των απειλών που δημιουργούνται για τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό», είπε ο Putin.
Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, όμως το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης